Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Naše maso

Naše maso Sušená a zauzená roštěná z čestru

100 g
Prémiová kvalitaOd českého farmáře
149,90 Kč 1 499,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Sušená a zauzená roštěná prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu. Sušenou a zauzenou roštěnou (Cecina de Leon) vyrábí v Amase podle receptury inspirované starými italskými a španělskými postupy. Nízkou roštěnou z čestru nasolí a po třech týdnech opláchnou suchým červeným vínem. Víno spláchne z povrchu sůl a sníží pH (maso okyselí a tím i dezinfikuje), čímž zároveň podpoří fermentaci. Roštěnou pověsí na háček, a až přirozeně oschne, zaudí ji studeným kouřem a 3 až 4 měsíce pozvolna suší. Sušenou roštěnou pro vás pak už jen nakrájí na tenké plátky, abyste si ji mohli vychutnat kdykoli a kdekoli.

Balení obsahuje 100 g krájené roštěné. Baleno ve vakuu.

Český strakatý skot

V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

Použití

Sušenou a zauzenou roštěnou si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, zvýrazní se tak její delikátní chuť a vůně hovězího. Je výbornou společnicí k vínu, zrajícím sýrům a pečivu. Hodí se také do sendvičů a využití najde i při vaření pokrmů z klasické italské a španělské kuchyně.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1, 110 00
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 57 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 10 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí nízká roštěná
dusitanová sůl
E250 - Dusitan sodný
Červené víno
E220 - Oxid siřičitý

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1545 kJ/365 kCal
Tuky19.2 g
z toho nasycené mastné kyseliny6.3 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny48 g
Sůl4 g
Vláknina0 g

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.