

Naše maso
Naše maso Sušená a zauzená roštěná z čestru
100 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Sušená a zauzená roštěná prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu. Sušenou a zauzenou roštěnou (Cecina de Leon) vyrábí v Amase podle receptury inspirované starými italskými a španělskými postupy. Nízkou roštěnou z čestru nasolí a po třech týdnech opláchnou suchým červeným vínem. Víno spláchne z povrchu sůl a sníží pH (maso okyselí a tím i dezinfikuje), čímž zároveň podpoří fermentaci. Roštěnou pověsí na háček, a až přirozeně oschne, zaudí ji studeným kouřem a 3 až 4 měsíce pozvolna suší. Sušenou roštěnou pro vás pak už jen nakrájí na tenké plátky, abyste si ji mohli vychutnat kdykoli a kdekoli.
Balení obsahuje 100 g krájené roštěné. Baleno ve vakuu.
Český strakatý skot
V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.
Použití
Sušenou a zauzenou roštěnou si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, zvýrazní se tak její delikátní chuť a vůně hovězího. Je výbornou společnicí k vínu, zrajícím sýrům a pečivu. Hodí se také do sendvičů a využití najde i při vaření pokrmů z klasické italské a španělské kuchyně.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1, 110 00
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí nízká roštěná |
dusitanová sůl |
E250 - Dusitan sodný |
Červené víno |
E220 - Oxid siřičitý |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1545 kJ/365 kCal |
Tuky | 19.2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6.3 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 48 g |
Sůl | 4 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |