
Rohlík Delikatesy
Rohlik.cz Tete de Moine AOP
cca 110 gZÁRUKA ČERSTVOSTI
cca
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvý nářez z Rohlíku, který svou kvalitou uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky a svými obaly zase odpovědnost vůči přírodě.
Tete de Moine AOP, v překladu do češtiny "hlava mnicha", je jeden z nejznámějších sýrů na světě. Začal se vyrábět ve 12. století ve švýcarském opatství Bellelay, a dnes je opravdovou delikatesou. Jedná se přírodní polotvrdý sýr z nepasterovaného kravského mléka ze švýcarských Alp.
Vyrábí se výhradně z mléka krav pasoucích se volně na trávě a v zimě krmených vybraných senem, zraje minimálně dva a půl měsíce na smrkovém dřevě. Jeho chuť je plná a intenzivní. Abyste si ho vychutnali co nejlépe, servíruje se ve formě vějířků vytvořených speciálním nožem Girolle, určeným právě jen pro tento sýr.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. Ideální je sýr párovat se suchým bílým vínem Domaine Fournier Pére & Fils Pouilly Fumé.
Skladování
Skladujte při teplotě 2–8 °C.
Výrobce
Lustenberger & Dürst SA
Langrüti 1, CH-6333
Hünenberg See
Švýcarsko
Kam s obalem?
Trvanlivost
Určeno k okamžité spotřebě
Složení
Nepasterizované kravské mléko | |
Jedlá sůl | |
Sýrařské kultury | |
Tuk v sušině min. | 51 % |
Syřidlo |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1735 kJ/415 kCal |
Tuky | 35 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 22 g |
Sacharidy | 0.1 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 1.9 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Mléko |