
Rohlík Delikatesy
Rohlik.cz Provolone uzené výkroj
cca 160 gZÁRUKA ČERSTVOSTI
cca
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvý nářez z Rohlíku, který svou kvalitou uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky a svými obaly zase odpovědnost vůči přírodě.
Výraz provolone se objevil koncem 19. století, kdy začal být vyráběn v jižních oblastech Itálie. Provola a provoleta jsou verze stejného základního sýra. Jemnost sýru provolone určuje doba zrání.
Provolone Affumicato je pařený sýr, který se vyrábí z toho nejlepšího kravského mléka pomocí srážení. Následně se nechá zrát nejméně 3 měsíce, a nakonec se mírně zaudí, což mu dodá svou charakteristickou chuť. Provolone se vyznačuje uzeným aroma, kořenitou chutí s dlouhým dozvukem a světle žlutou, pružnou texturou.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. Provolone je vhodný jak do teplé, tak studené kuchyně. Hodí se například na zapékání, do toustů nebo si plátky můžete přidat jen tak do salátu. Vhodné je sýr v kombinaci s čerstvou zeleninou, s olivami nebo jeho chuť vynikne s fíkovým džemem. Ideální je sýr párovat se suchým bílým vínem IL Casato Pinot Grigio Valdadige DOC.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě do 5 °C.
Výrobce
Casearia Monti Trentini S.p.A.
Zona Industriale 1
38055 Grigno Valsugana
Itálie
Kam s obalem?
Trvanlivost
Složení
Kravské mléko |
Jedlá sůl |
Syřidlo |
Na povrchu uzené dřevem |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1429 kJ/344 kCal |
Tuky | 27 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 19 g |
Sacharidy | 0.3 g |
z toho cukry | 0.3 g |
Bílkoviny | 26 g |
Sůl | 1.9 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Mléko |