Eminente

Eminente Reserva 41,3 %

0,7 l
Tento produkt je určen starším 18 let.
1 399,00 Kč 1 998,57 Kč/l

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků má v Oblíbených

Tento produkt je určen starším 18 let.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Země původu: Kuba,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Eminente – rumový pozdrav z Kuby.

Eminente Reserva je rafinovaný kubánský rum s neuvěřitelnou hloubkou a komplexitou. Je vyroben z melasy z cukrové třtiny z centrální Kuby. Reserva v sobě ukrývá vlastnosti tradičního kubánského jemného rumu s komplexností chuti minulosti.
Oku zalichotí delikátní barva jantaru s mahagonovým odstínem. Počáteční aroma čerstvě pražené kávy dodává rumu jemný nádech pečených mandlí a kakaa. Paleta chutí bohatá na kouřové noty, vanilku a kávu s pikantními tóny zázvoru, sečuánského pepře a švestek v pozadí vytváří delikátní škálu kubánských chutí. Zraje minimálně 7 let v sudech z Francouzského dubu po whisky.

Eminente je nový rum bohaté chuti ze srdce kubánského ostrova, kterému místní říkají “Isla del Cocodrilo” kvůli neobvyklému tvaru připomínajícímu krokodýla. Eminente je zhmotněným snem Césara Martího, nejmladšího rumového mistra v historii Kuby, který usiluje o obnovu tradičních kubánských rumů z 19. století.

Největší karibský ostrov Kuba je domovem tradičního rumu. Různorodá krajina rozličných regionů země se liší vlastnostmi půdy, díky čemuž se rumy z jednotlivých oblastí liší barvou, chutí a využitím. Occidente neboli západní rum se vyrábí poblíž Havany a je znám svou intenzivní a suchou chutí, která je ideální pro koktejly. Na opačné straně ostrova se produkuje „východní druh” rumu zvaný Oriente. Ten je specifický svou jemností a ovocným nádechem. 

Eminente pochází z centrální provincie ostrova Villa Clara a spojuje v sobě to nejlepší z obou regionů. V perfektním vyvážení dopřává osvěžující a robustní chuť, jemné přesto komplexní aroma. Rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co se kdy dostalo za hranice Kuby.

Eminente je navíc jedním z mála kubánských rumů, který obdržel žádaný status “Denominación de Origen Protegida” od kubánské regulační rady. Ta určuje přísná pravidla, která mají zajistit autenticitu a vysoké standardy kubánského rumu a jen málo výrobcům se daří veškeré nároky splnit.

  • Obsah alkoholu: 41,3 %
  • Každá lahev Eminente je individuálně číslovaná.

Použití

Ideální pro vychutnání si rumu na kostce ledu nebo v koktejlu.

O výrobci

Eminente představuje znovuzrození kubánského rumu, jak se vyráběl v 19. století. Za značkou stojí César Martí, historicky nejmladší maestro ronero na Kubě, který usiluje o obnovu tradičních kubánských rumů. Díky jeho pevnému odhodlání a zručnosti v řemesle vznikl nový druh rumu inspirovaný tradiční výrobou rumu z 19.

Skladování

Skladujte v suchu a chladu.

Výrobce

Eminente
DPO Moët Hennessy
Sèvres rue de 38
75007 Paris
Francie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 985 dní.

Složení

Rum