Endiaron

ENDIARON 250MG Potahovaná tableta 20

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
Momentálně vyprodáno
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »

Přípravek Endiaron je střevní dezinficiens, které se používá u některých infekčních průjmů. Je účinný nejen proti bakteriím, nýbrž i proti některým prvokům, kvasinkám a plísním. Neovlivňuje mikroorganizmy žijící normálně ve střevě. Přípravek Endiaron se používá u dospělých, dospívajících a dětí o tělesné hmotnosti vyšší než 40 kg při průjmech s pravděpodobným infekčním původem, často provázených zvýšením tělesné teploty, při střevních dysmikrobiích (změny biologické rovnováhy střevní flóry), průjmech vzniklých po léčbě antibiotiky a chemoterapeutiky se širokým spektrem účinku. Balení obsahuje 20 potahovaných tablet.

Léčivou látkou je cloroxinum. Jedna potahovaná tableta obsahuje cloroxinum 250 mg. Pomocnými látkami jsou: monohydrát laktosy, kukuřičný škrob, želatina, glycerol 85%, kalciumstearát, mastek, sodná sůl kroskarmelosy, koloidní bezvodý oxid křemičitý, makrogol 6 000, makrogol 300, hypromelosa, oxid titaničitý, žlutý oxid železitý.

Dávkování: Obvykle dospělí a děti s tělesnou hmotností vyšší než 40 kg užívají 1 potahovanou tabletu přípravku Endiaron 3krát denně, pokud možno po jídle. Potahované tablety se polykají celé, nerozkousané, zapijí se douškem tekutiny. Délka léčby je obvykle 2 - 3 dny (do normalizace stolice), u některých závažnějších stavů je možno po poradě s lékařem léčbu prodloužit až na dobu 7 - 10 dnů.

Kontraindikace: Pozorně čtěte příbalovou informaci. Neužívejte přípravek Endiaron jestliže jste alergický(á) na kloroxin nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku; při těžších chorobách jater a ledvin; v těhotenství ani při kojení. Přípravek Endiaron není určen pro děti o tělesné hmotnosti 40 kg a nižší.

Výrobce: Zentiva

EAN: 3664798002966

SUKL kód: 258019

Farmakoterapeutická skupina: Jiná střevní antiinfektiva

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek