Aniball

Aniball zdravot.pomůcka pro těhotné světle růžová

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
1 649,00 Kč 1 649,00 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Zdravotnický prostředek. Aniball je osvědčený zdravotnický prostředek podporující a usnadňující přirozený porod. Cvičení s Aniballem vede k účinné předporodní přípravě a regeneraci svalstva po porodu. Patří mezi efektivní pomůcky na posílení pánevního dna pro ženy trpící inkontinencí. Výsledkem cvičení je: usnadnění vypuzování novorozence (jednodušší a rychlejší průběh vypuzovací fáze při porodu), zkrácení 2. doby porodní, významné snížení rizika nástřihu hráze. Používáním pomůcky po porodu dochází k regeneraci svalstva v pánevní oblasti, což přispívá k omezení inkontinence v pozdějším období. Balonek stejně jako pumpička jsou vyrobeny z kvalitního biokompatibilního silikonu a při správném použití a dodržování instrukcí nemůže prasknout. Během cvičení máte díky obousměrnému ventilu plnou kontrolu nad velikostí balonku. Můžete ho kdykoliv zmenšit, zcela vyfouknout a bezpečně vyjmout. Obsah balení: nafukovací balonek z lékařského silikonu (materiál ELASTOSIL LR3003), mechanická pumpička, hadička, spojovací redukce, dvousměrný ventil. Každý díl je důsledně testován na bezpečnost a funkčnost. Výrobce splňuje požadavky normy ISO 13485.

Čtěte pečlivě návod k použití a informace, které se vztahují k bezpečnému používání zdravotnického prostředku. Aniball je zdravotnickým prostředkem určeným pro předporodní přípravu, prevenci poranění hráze a stresové inkontinence moči. Aniball nepoužívejte: při rizikovém těhotenství, při hrozícím předčasném porodu, při jakémkoliv poševním krvácení, pokud je naplánován porod císařským řezem, při výskytu kondylomat nebo jiné infekční patologie v pochvě nebo v oblasti vchodu poševního, při zánětu pochvy, při genitálním herpesu, při poranění pochvy, při prekancerózách aj. patologiích čípku děložního. Zvláštní opatrnosti a cvičení po konzultaci s lékařem je třeba: u varixů v pochvě a na zevním genitálu, v případě nízko uložené placenty (zjistíte dotazem na Vašeho gynekologa), při snížené citlivosti pochvy a zevního genitálu (neurologická onemocnění užívání léků proti bolesti), po přeléčeném zánětu pochvy (krátce přetrvává křehkost pochvy), po oparacích pochvy (jizvy nemusí dovolit dostatečnou pružnost pochvy), při lichen sclerosus zevního genitálu (chronické kožní onemocnění). Jakýkoliv problém, na který při cvičení narazíte, konzultujte s lékařem.

Dávkování: Aniball je vhodné začít používat nejdříve 3-4 týdny před plánovaným termínem porodu. pro samotné cvičení si vyhraďte 15-30 minut času (je to velmi individuální, pokud potřebujete pro správné uvolnění a samotné cvičení více času, může to být i déle). Zaujměte polohu, která Vám bude nejvíce vyhovovat (ležmo s mírně pokrčenýma nohama, v kleku, vleže na boku, ve stoje, v podřepu). Porod v poloze, ve které se cítí nejlépe vaše tělo, je zpravidla nejbezpečnější. Pravidelným cvičením postupně dosáhnete většího obvodu balonku. Ideálním výsledkem je obvod 28-30 cm a to po 3-4 týdnech používání, což se blíží rozměrům velikosti hlavičky novorozence při průchodu porodními cestami. Měření velikosti balonku je spíše orientační. Cílem cvičení není dosažení konkrétního obvodu, proto vždy cvičte jen pro své pocitové maximum. Je také v pořádku, když v průběhu několika dní dosahujete stejného výsledku. I přesto ve cvičení pokračujte, s blížícím se termínem porodu se díky zvýšené hormonální aktivitě hráz uvolní.

Kontraindikace: Pozorně si přečtěte příbalovou informaci zdravotnického prostředku. Určený účel použití je uvedený v popisu zdravotnického prostředku.

Výrobce: RR Medical

EAN: 8594183710013