Tierra Verde

Tierra Verde Sůl do myčky

1,3 kg
Ve vratném obalu
79,90 Kč 61,46 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

70+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Hrubozrnná sůl k údržbě iontového výměníku (změkčovacího zařízení) myček nádobí.

Čistý 100% chlorid sodný pomáhá k jednoduché regeneraci iontového výměníku. Toto změkčovací zařízení zachycuje ionty vápníku a hořčíku, čímž změkčuje mycí vodu a zabraňuje tvorbě vodního kamene v myčce i na nádobí.

Hrubozrnná regenerační sůl do myčky se v zásobníku rozpouští déle a neubývá tak rychle jako sůl jemná.

Cena nezahrnuje vratnou zálohu ve výši 20 Kč.

Zakoupením tohoto produktu navíc přispějete ke snížení ekologické zátěže. Produkt je dodáván v zálohovaném vratném obalu, který můžete s dalším nákupem vrátit kurýrovi.

Iontový výměník (změkčovací zařízení) 

Toto zařízení funguje na principu iontové výměny a je důležitou součástí každé myčky. Ve vodě rozpuštěný vápník (původce vodního kamene) nahrazuje sodíkem.  Myčka potřebuje ke správnému mytí měkkou vodu se sníženým obsahem vápníku a hořčíku. Pokud je voda tvrdá, zbytky těchto prvků se usazují na nádobí a vnitřních částech myčky.

Nejčastěji používaná voda z vodovodního řadu má obvykle tvrdost vyšší než 7° dH (1,2 mmol/l) a je třeba ji změkčovat. Ke změkčení vody slouží právě regenerační sůl přidávaná do zásobníku na sůl u myčky na nádobí.

Bez jednorázového obalu

Rohlik.cz dbá na ekologickou udržitelnost a ohleduplnost k životnímu prostředí. Za nákup ve vratném obalu zaplatíte navíc zálohu 20 Kč, kterou Vám po vrácení prázdné nádoby kurýrovi přičteme zpět na Váš zákaznický účet. Díky Vám budeme moct obal znovu použít a společně tak přispějeme ke snížení velké ekologické zátěže, kterou způsobují obaly na jedno použití.

Obaly vracejte kurýrovi vymyté a s víčkem. Usnadní nám to jejich přepravu i opětovné naplnění. Děkujeme.

Použití

K čemu se používá:

  • K zamezení tvorby usazenin na nádobí a skle.
  • Do všech druhů domácích myček.

Jak se používá:

  • Doplňujeme do zásobníku na sůl po rozsvícení kontrolky (značí nedostatek soli). 

Pro perfektní výsledky mytí je důležité přesné nastavení hodnoty tvrdosti vody dle návodu výrobce konkrétní myčky. Nejprve tedy zjistěte přesnou hodnotu tvrdosti vody, myčku nastavte dle této hodnoty a následně nasypte regenerační sůl do zásobníku na sůl. Myčka si již sůl dávkuje automaticky dle nastavení tvrdosti vody. Ke zjištění tvrdosti vody použijte Testovací pásek na určení tvrdosti vody nebo se obraťte na vašeho dodavatele vody. 

Certifikát Eco Garantie

Eco Garantie je prestižní mezinárodní certifikát, který zaručuje, že produkty splňují přísné ekologické požadavky.

Standardy, podle kterých je značka udělována, byly vyvinuty na základě respektu ke křehké rovnováze mezi rostlinami a živočichy. Hlavní závazek tvoří trvalá udržitelnost a péče o spotřebitele. Je dbáno na čistě přírodní složení a u látek nepřírodních dochází k přísné regulaci. 

Produkty označené logem Eco Garantie nesmí obsahovat ropu a látky z ropy vyrobené (parafín, petrolej, atd.), syntetická barviva a parfemacigeneticky modifikované složky a přísně je regulováno také použití stabilizátorů, emulgátorů a konzervantů nepřírodního původu. Zakázáno je také testování na zvířatech.

O výrobci

Výrobcem ekologické drogerie je česko-slovenská společnost Tierra Verde. Která prací a čisticí prostředky vyvíjí tak, aby měly co nejmenší negativní dopad na životní prostředí a zároveň co nejlepší vliv na člověka, společnost a planetu. Výsledkem je 200 produktů téměř 100% rozložitelných v přírodě, jejichž prostřednictvím vám pomáhají žít ohleduplněji, šetrněji a udržitelněji.

Jejich produkty nejsou testované na zvířatech. Stabilitu a účinnost aktivních složek tekutých výrobků podporuje používání revitalizované vody.

Skladování

Skladujte na suchém místě a mimo dosah dětí.

Výrobce

Tierra Verde s.r.o.
Vintrovna 453/3F
664 41 Popůvky
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 700 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 300 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

100 % hrubozrnná sůl (chlorid sodný, CAS 7647-14-5).