

Masi
Masi Costasera Amarone della Valpolicella Classico 2016
0,75 lKaždý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Luxusní červené víno pro všechny příznivce výrazných vín.
Toto vynikající víno s intenzivním buketem nabízí čerstvou vůni vyzrálého ovoce s tóny sladké čokolády. Na patře je víno kulaté a plné, s velmi koncentrovanou ovocnou chutí, měkkými tříslovinami a velmi dlouhým závěrem.
Víno bylo vyráběno klasickou Amarone metodou sušení hroznů, hrozny jsou tak velmi koncentrované. Výsledné víno pak zrálo v dubových sudech.
Víno je vhodné k dekantaci i archivaci po dobu 7–30 let.
Charakteristika vína
- Odrůda: Corvina, Rondinella, Molinara
- Dodávaný ročník: 2016
- Oblast: Veneto
- Výše zbytkového cukru: Suché
- Obsah alkoholu: 15 %
Hodnocení vína kritiky
- James Suckling je americký kritik pro víno a doutníky a bývalý vedoucí redaktor a šéf Evropské kanceláře Wine Spectator a také evropský redaktor časopisu Cigar Aficionado. Suckling je mezinárodně považován za jednoho z nejvlivnějších světových kritiků vína a za nejzkušenějšího kritika historických doutníků. James Suckling u tohoto vína hodnotil ročník 2013 94 body.
- Společnost The Wine Enthusiast byla založena v roce 1988 a nabízí informace o víně a lihovinách s recenzemi a články na okrajová témata pro víno jako je zábava, cestování, restaurace a významní sommeliéři. The Wine Enthusiast u tohoto vína hodnotila ročník 2013 93 body.
- The Wine Spectator je americký časopis o životním stylu, který se zaměřuje na víno a vinařskou kulturu a uděluje hodnocení určitým druhům vína. The Wine Spectator u tohoto vína hodnotil ročník 2013 91 body.
Snoubení s pokrmem
Doporučujeme podávat s červeným masem, zvěřinou a zralými sýry.
O vinařství
Světoznámé vinařství, které bylo založeno v 18. století, patří rodině Boscaini již po šest generací. Základní myšlenkou výroby vína je zdůraznění osobitosti jednotlivých vín při zachování charakteru oblasti Veneto. V Masi Agricola se zpracovávají hrozny z vlastních vinic pomocí starých tradičních technik i pomocí supermoderní technologie.
Skladování
Skladujte v suchu, při teplotě 1–30 °C.
Výrobce
Masi Agricola
Via Monteleone 26
37015 Sant'Ambrogio di Valpolicella – Verona
Itálie
100% réva vinná
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |