
Rohlík Delikatesy
Rohlik.cz Lovecký salám
cca 110 gZÁRUKA ČERSTVOSTI
cca
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvý nářez z Rohlíku, který svou kvalitou uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky a svými obaly zase odpovědnost vůči přírodě.
Lovecký salám se začal vyrábět na území České republiky na počátku 20. století. Svůj název získal pravděpodobně na základě toho, že si ho s sebou brali dříve lovci, když vyráželi na delší dobu mimo civilizaci a potřebovali trvanlivé potraviny. Zpočátku výroba neprobíhala celoročně, ale jenom v zimě. Aby se totiž dosáhlo ideálního zrnění loveckého salámu, musí se maso nejprve zamrazit a pak teprve rozmělnit.
Tradiční "Lovečák" je vyráběný podle receptury z roku 1955, a to z mixu vepřového a hovězího masa. Je charakteristický svým plochým, hranatým tvarem, který usnadňuje sušení. Při nářezu je salám protkaný drobnými zrnky vepřového sádla, které společně s namletým masem vytváří intenzivní a kořeněnou chuť. Nakonec se salám nechá fermentovat a zaudit studeným kouřem.
V roce 2011 získal chráněné označení Evropské unie a je zapsán na seznamu tradičních zaručených specialit, na Slovensku pod názvem Lovecká saláma.
Na 100 g hotového výrobku bylo použito 160 g masa.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. Před konzumací nechte natemperovat v pokojové teplotě, zvýrazní se chuť a vůně a plátky půjdou lépe od sebe.
Lovecký salám si nejlépe vychutnáte na čerstvě křupavém pečivu. Využít ho můžete ale i na obložené mísy při různých oslavách či rautech. Skvěle se hodí i jen tak ke sklence dobrého vína.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě do 4 °C.
Výrobce
POCTIVÁ MORAVSKÁ - sociální podnik a.s.
Velkomoravská 4265/87C
691 01 Hodonín
Česká republika
Krájeno a baleno
Velká Pecka s.r.o.
Karolinská 654/2
186 00 Praha 8, Karlín
Česká republika
Kam s obalem?

Trvanlivost
Určeno k okamžité spotřebě
Složení
| Vepřové maso | |
| Hovězí maso | |
| Vepřové sádlo | 20 % |
| Jedlá sůl | |
| Dextróza | |
| Koření | |
| Koriandr | |
| Česnek | |
| Červená řepa | |
| Acerola prášek | |
| Extrakty koření | |
| Konzervant | |
| E250 - Dusitan sodný | |
| Cukr | |
| Škrobový sirup | |
| Startovací kultura mikroorganismů |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1858 kJ/449 kCal |
| Tuky | 39 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 15 g |
| Sacharidy | 1.4 g |
| z toho cukry | 1.2 g |
| Bílkoviny | 23 g |
| Sůl | 3.6 g |
| Vláknina | 0 g |