.pepper..field Bílý Kampotský pepř

50 g
 299,00 Kč 5 980,00 Kč/kg
Země původu: Kambodža,

Pravý bílý Kampotský pepř z produkce malých rodin farmářů.

Bílý pepř je jedním ze základních druhů koření pocházejících z pepřovníku černého (Piper Nigrum). Zrna mají naprosto perfektní, hladkou strukturu. Ta je dána způsobem jeho získávání, kdy je po dozrání plodu do červené kuličky jeho slupka namáčena a následně ručně odlupována.

Bílý pepř se může pochlubit svou jemností a smetanovými tóny, díky nimž postrádá tradiční “pepřovou” štiplavost. Zrna v průběhu exportu do ČR procházejí několikanásobnou selekcí.

Díky luxusnímu balení, které je navíc recyklovatelné, je pepř vhodný také jako dárek pro jakéhokoliv gurmána.

Použití

Díky svým specifickým vlastnostem se bílý pepř skvěle hodí do smetanových omáček, houbového či jiného krémového rizota, nebo krémových polévek. Je ideální volbou k jemnějšímu světlému masu a perfektně doplňuje ryby, mořské plody a různé druhy salátů. Ideálně si rozumí také s těstovinami.

O výrobci

Cambodian s. r. o. je česká společnost, která je v současnosti jediným přímým dovozcem pravého Kampotského pepře v České republice. Díky projektu .pepper..field podporuje od roku 2018 malé farmářské rodiny v provincii Kampot v Kambodži výkupem pepře férovým a udržitelným způsobem. Od samého začátku nakupuje Kampotský pepř za 100% fairtradové ceny a tím zajišťuje ekonomický rozvoj nejen jim, ale celé provincii, což ocenil mimo jiné sám prezident asociace KPPA (Kampot Pepper Promotion Association). V současnosti má pod svými křídly přes 200 malých farmářských rodin. 

To, že Kampotský pepř od .pepper..field dosahuje výjimečných kvalit, potvrdila výhra ve světové gastronomické soutěži GREAT TASTE AWARDS v Londýně, ze které si za svůj lyofilizovaný pepř odnesl zlatou trofej Golden Fork jako doposud jediný český producent v celé historii soutěže. Za své udržitelné podnikání byl oceněn jako jedna z nejvíce udržitelných firem Česka v cenách SDG’s v kategorii Byznys. .pepper..field dodržuje vysoké standardy udržitelnosti a kvality - Kampotský pepř je vakuován přímo na farmách v Kambodži a do ČR exportován v co nejkratším čase. Kontrola kvality a pečlivá selekce probíhá jak v Kambodži, tak v ČR pomocí speciálních potravinářských skenů. Balení od .pepper..field je kompletováno výhradně ručně, za použití recyklovatelných a udržitelných materiálů, které Kampotskému pepři dodávají luxusní vzhled i design.

Skladování

Uchovávejte v suchu, mimo přímé sluneční záření, při teplotě +10°C až +25°C.

Výrobce

Cambodian s.r.o.
Žerotínova 1133/32
13000 Praha
Česká republika