Ubomi

Ubomi Honduras Santa Barbara 100% Arabica RFA kávové kapsle

10 ks
Denní kontrola cen
54,90 Kč 5,49 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

90+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Německo,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Pražená káva 100% Arabica byla vypěstována na kávových plantážích v Hondurasu na Santa Barbaře.

Kyselost: Každé kávové zrnko přirozeně obsahuje ovocné kyseliny, jelikož káva je ovoce. V zrnech Arabica jich obvykle najdete více než v Robustě. Stejně tak je tomu u stupně pražení. Ve světle pražené kávě jsou kyseliny zřetelnější než u tmavé pražené kávy. Tato kyselost však není známkou chybného pražení. Naopak kávě dodávají příjemnou ovocnou chuť. Kávu s vysokým obsahem kyseliny ocení milovníci pikantnějších a osvěžujících chutí. Těm, kteří dávají přednost spíše kořenějšímu šálku s plnou chutí a nádechem čokolády, doporučujeme sáhnout po kávě s nízkým obsahem kyselin.

Stupeň pražení: Úroveň pražení vám napoví, jak silně byla kávová zrna upražena. Obecně platí: Čím nižší stupeň pražení, tím je výraznější kyselost kávy – svěží ovocná chuť. Čím vyšší stupeň pražení, tím je chuť kávy výraznější – silná kávová chuť s čokoládovými podtóny.

Chuť: Káva s nižší chuťovou hodnotou chutná jemněji a jednodušeji. Káva s vyšší hodnotou má komplexní a vícevrstvou chuť. Rozhodující je vždy však množství rozpoznatelných aromat.

Intenzita: Určuje, jak intenzivně se v kávě objevují rozhodující aromata. Nezáleží na množství chutí, ale na tom, jak silné a intenzivní je ochutnáte. Čím vyšší hodnota, tím intenzivnější chuť.

Vlastnosti kapslí:

  • 100% doma kompostovatelné, vhodné i pro domácí kompostéry 
  • kompatibilní s kávovary Nespresso*
  • balení obsahuje 10 kapslí 

Kávová zrnka se  sesbírají a následně se pomalu praží v bubnech, a to při maximální teplotě 210 °C po dobu 20 minut. Díky tomu mají zrna čas rozvinout svou intenzivní vůni a harmonickou chuť. Prostě skvělé!

Udržitelnost kávových kapslí

Káva Ubomi využívá první kapsle certifikované pro domácí kompostování (OK compost home). Jsou vyráběné na biologické bázi a bez hliníku – proto až si vychutnáte svůj šálek kávy, jednoduše můžete kapsli dát do zahradního kompostu. S Ubomi kávovými kapslemi tak podporujete udržitelnou budoucnost.

Certifikace RFA

Myslete na zítřek už dnes! Zakoupením tohoto výrobku podpoříte organizaci Rainforest Alliance a pomůžete propagovat ekologicky šetrné a spravedlivé zemědělství. www.ra.org

O Ubomi...

Pití skvělé kávy nemusí nutně znamenat, že vám to naruší rozpočet. Zdárným příkladem toho je právě značka Ubomi. Není to jen tak ledajaká značka kávy. Její kouzlo spočívá v kombinaci skvělé ceny, chuti a udržitelnosti, kterou si prostě zamilujete.

A ještě jedna zajímavost – věděli jste, že naše značky Miil, Ubomi, Yutto, Moddia, Dacello, Pappudia, Maso!, Sutcha a Fjoru jsou členy jedné "domácnosti" Rohlik Group? Nevěděli jste? Pak nevíte, co vám chybí! Měli byste to zkusit - doporučuje 100 ze 100 rohlíků.

Použití

Postupujte dle instrukcí na obalu. Kávové kapsle jsou kompatibilní s kávovary NESPRESSO®.

O výrobci

Pražírna Minges je rodinná firma s německými kořeny, která svou historií sahá až do roku 1932. Filozofií společnosti je výroba a prodej prémiových káv – zrnkových, mletých i kávových kapslí. Kávová zrna jsou zušlechtěna šetrným procesem dlouhého pražení v souladu s heslem "Dobré věci trvají dlouho". 

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Výrobce

Minges Kaffeerösterei GmbH
Industriering 17
96149 Breitengüßbach
Německo

*tato značka patří třetím stranám, které nemají žádné spojení s Rohlik.cz. 

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 527 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 180 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Pražená kávová zrna Arabica100 %