Doubleshot

Doubleshot Kapsle Funky

10 ks
184,90 Kč 18,49 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

30+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Panama,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Espresso, které si z kapslí Funky připravíte, je chuťový zážitek v tom nejlepším slova smyslu. Je šťavnaté, ovocné a voní i chutná po jahodách v čokoládě. A je tak trochu funky jako farmář, který tuto kávu vypěstoval.

V kapslích Funky, stejně jako v zrnkové kávě Emporium od Doubleshotu, aktuálně ochutnáte kávu od dvorního farmáře pražírny Graciana Cruze. Jeho kávy, stejně jako on sám, jsou osobité a zábavné. Káva pochází z jedné z farem Graciano Cruze Finca Emporium. Výsledek specifického mikroklimatu, terroiru, použitých odrůd (Caturra, Catuai, Typica) a zvoleného procesu sušení je výrazně šťavnatý a sladký šálek s dominantními tóny zralých jahod, lesního ovoce a vanilky.

Emporium je příkladová farma, kde biodiverzita hraje velmi důležitou roli. Kromě perfektně zdravých kávovníků se na farmě nachází spousty pomerančovníků, mandarinek, citroníků, avokád či guavy. Veškeré sušení třešní probíhá na afrických postelích, které jsou zhotovené z dostupných materiálů, jako je bambus.

Balení obsahuje 10 kapslí. 

Vizuál balení bude dodán dle aktuální skladové zásoby.

Anaerobní zpracování

Graciano poslední dobou zpracovává většinu káv na farmě Emporium pomocí anaerobní fermentace v plastových pytlích. Po sběru pouze zralých třešní se kávovníkové třešně uzavřou do pytlů a nechají po dobu 7 dní fermentovat. Následně se rozprostřou na africké postele, kde zůstanou až do výsledných 11,5 % vlhkosti, tzn. většinou 15–20 dní dle počasí. Výsledkem jsou velmi intenzivní chutě připomínající kakaové nibsy, tropické ovoce a například rum nebo pralinky. 

Kapsle z pražírny doubleshot vždy obsahují kávy, které můžete z jejich nabídky znát. Stejně jako ostatní kávy z nabídky doubleshotu, i ty v kapslích vybírá pražírna osobně v pěstitelských zemích u farmářů, kteří ji pěstují s úctou k přírodě a platí jim za ni spravedlivě tak, aby ji chtěli pěstovat i nadále. A protože téma ekologie je doubleshotu blízké, tak tuto kávu plní do kompostovatelných kapslí z obnovitelných materiálů. Jsou vyrobené ze speciálního kompostovatelného bioplastu, který se nazývá Terrablend. Z velké části obsahují látky z obnovitelných zdrojů.

Zpracováno a baleno v ČR. 

Použití

Kapsle doubleshot jsou kompatibilní se všemi kávovary Nespresso.

O výrobci

Doubleshot je česká pražírna výběrové kávy. Od roku 2010 si jezdí kávy osobně vybírat na farmy do Latinské Ameriky a Afriky. Kávu praží každý den kousek za Prahou, abyste si ji mohli doma vychutnat vždy čerstvě praženou. Nabídka se neustále obměňuje podle toho, v jaké části světa káva zrovna dozrává. V každém šálku kávy od doubleshotu vždy ucítíte sladkost a šťavnatost. Protože káva je ovoce a to je sladké a šťavnaté.

V nabídce této pražírny najdete kávy jak pro přípravu espressa, tak filtrovaných káv.

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. 

Výrobce

doubleshot s.r.o.
Dehtáry 37
250 91 Zeleneč v Čechách
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 173 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 60 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Káva