Father´s Coffee Roastery
Father´s Coffee Roastery Etiopie Bombe filter
300 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Připravte si šálek výborné kávy, kterou si oblíbí úplně každý.
Vychutnejte si kávu s tóny jasmínu, bergamotu, černého čaje a medovníku. Pro pěstování kávy v Etiopii jsou typické komunitní zpracovatelské stanice a velké množství drobných farmářů (několik stovek až tisíců), kteří na ně nosí své třešně ke zpracování.
Výjimkou není ani zpracovatelská stanice Bombe, která se nachází severně od vesnice Shantawene a je součástí kávové společnosti Daye Bensa Coffee. Farmáři, kteří dodávají kávu do této zpracovatelské stanice, ji pěstují vysoko v horách v bujném zeleném porostu hor zvaných Bombe. Odtud je tedy odvozený i název promývací stanice. Zpracovatelský závod Bombe je ve svém regionu velice úspěšný díky své skvělé organizaci a progresivnímu přístupu ke zpracování a ekologii. Je proto hojně využíván producenty i z jiných blízkých oblastí.
Vizuál bude dodán dle aktuální skladové zásoby.
Charakteristika:
- Odrůda: Etiopské původní odrůdy
- Zpracování: Promytá
- Země: Etiopie
- Oblast: Bensa District, Sidamo Region
- Zpracovatelský závod: Daye Bensa
- Nadmořská výška: 2000 – 2400 m.n.m.
Asefa Dukamo je farmář a majitel zpracovatelské stanice v oblasti Bombe v regionu Sidamo. S kávou pracuje již 27 let a aktuálně spolupracuje s 300 farmáři v oblasti kolem města Hemesho. Každý z farmářů vyprodukuje průměrně 4000 kilogramů třešní ročně na celkové rozloze 375 hektarů.
Zpracování
Speciální zpracování suchou fermentací je variací na tradiční způsob zpracování kávy v Etiopii, ale využívá mnohem méně vody a tím je výrazně šetrnější k životnímu prostředí. Tento způsob převzal majitel Asefa Dukamo z guatemalské farmy La Esperanza, kde jeho syn Kenean strávil nějaký čas a ohromilo ho jejich zpracování. Káva se klasicky loupačkou zbavila slupky a dužiny, ale následná fermentace proběhla za sucha, v nádržích s kontrolovanou teplotou a bez přístupu vzduchu. Díky tomuto teplému a suchému prostředí začíná káva fermentovat o hodně rychleji, a to se projeví komplexností a výraznou sladkostí v chuti.
Použití
Doporučujeme pro přípravu filtrovanými metodami, jako je aeropress, chemex, french press, V60, vacuum pot, moka pot.
O výrobci
Father´s Coffee Roastery je malá rodinná firma, velký splněný sen. Táta poctivě praží, máma vášnivě ochutnává a přibývající děti všemu nadšeně přihlíží. Pro zakladatele byla káva láskou na první “pohled” a od roku 2013 se všechno v jejich životě točí okolo výběrové kávy. První espresso z výběrové kávy byla Keňa. Zakladatele překvapila jeho chuť. Čistá, ovocná a sladká. Takovou kávu si zamilovali a pár měsíců nato založili značku Cokafe. Ve vlastních kavárnách v Ostravě pracovali několik let. Za barem, v kuchyni a všude kde bylo potřeba. Na čas odjeli do Berlína a jako baristé pracovali u FiveElephant. Tam vznikaly první myšlenky na vlastní pražírnu. Lákala je ta proměna zelených zrnek, vůně pražení i přiblížení se k farmám a samotné kávě. Dva roky na to se sen stal skutečností a na jaře 2018 na vlastní pražičce Diedrich upražili první kafe pod značkou Father’s Coffee.
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Výrobce
Father’s Coffee Roastery s.r.o.
Mitrovická 128/66
724 00 Ostrava
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Arabica | 100 % |