Dos Mundos

Dos Mundos Kolumbie Tolima zrnková káva bez kofeinu

250 g
Vyprodáno. Očekáváme v pá.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Kolumbie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Bezkofeinová výběrová Arabika, zpracovaná přírodní metodou bez chemických přísad.

Tato zrnka pochází z oblasti Cauca v Kolumbii a díky zcela přirozenému procesu dekofeinizace za pomoci cukrové třtiny je tato káva krásně sladká a příjemná na přípravu espressa i filtrované kávy. 

  • Chuťový profil: mléčná čokoláda, griliáš, rozinky
  • Země: Kolumbie
  • Oblast: Cauca
  • Producent: Chévere
  • Zpracování kávy: promyté - dekofeinizace pomocí cukrové třtiny 

Vizuál bude doručen dle aktuální skladové zásoby. 

Použití

Doporučujeme pro přípravu espressa a filtrovanými metodami, jako je aeropress, chemex, french press, V60, vacuum pot a moka pot. Skvěle se hodí také do mléčných nápojů.

O výrobci

Příběh pražírny začal, když jel Lukáš do Číny. Tam se mu dostalo neobyčejné inspirace kupodivu v něčem, čemu bychom mohli říkat čínská kopie Starbucks. Nebylo to ale o spoustě šlehačky, nýbrž o filtrované kávě na spoustu způsobů. Od té doby uplynulo již 11 let. Poté Lukáš potkal Adélu. Oba měli zápal pro gastronomii, a z tohoto zápalu se postupně vyvinula pražírna kávy. Cílem pražírny je nabízet opravdu skvělou kávu. Pražírna se zaměřuje na kávy od konkrétních farmářů a vybírá jejich nejlepší sklizně. Zakládají si na opakované a hlubší spolupráci s farmáři. Dalším důležitým pilířem pro pražírnu je spravedlivé odměňování farmářů a kvalita jejich životních podmínek, jelikož se častokrát jedná o rozvojové země.

Dos Mundos znamená ve španělštině „Dva světy“. Dva světy proto, že se v pražírně setkává svět zelené kávy se světem kávy pražené. Španělský název je zvolen kvůli tomu, že ve velké části zemí, kde se káva pěstuje, se hovoří španělsky.

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. 

Výrobce

Dos Mundos s.r.o.
Žerotínova 59
130 00 Praha 3
Česká republika

Složení

Arabica100 %