Dos Mundos

Dos Mundos Brazílie Vargem Alegre

250 g
319,90 Kč 1 279,60 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

100+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Brazílie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Tato káva z Brazílie se je každoroční stálicí pražírny Dos Mundos.

Letošní sklizeň vyniká svou lahodnou čokoládovou chutí s tóny mandlí, ostružin, javorového sirupu a čokoládového fondantu. Farma Vargem Alegre leží na úpatí pohoří Mantiqueira u jihovýchodního pobřeží Brazílie. Cleverson Daniel da Silva zdědil tuto farmu po svém otci a pokračuje tak v rodinném řemesle. Stálá teplota a pravidelné deště poskytují skvělé podmínky pro pěstování výběrové kávy. Pro Cleversona i jeho bratra Edoarda je důležité se stále posouvat dopředu - své farmy rozšiřují a zkouší nové způsoby fermentace a zpracování.

Vizuál bude doručen dle aktuální skladové zásoby. 

  • Chuťový profil: brownie, lesní ovoce, lískooříškové máslo
  • Oblast: Mantiqueira
  • Farma: Vargem Alegre
  • Farmář: Cleverson Daniel da Silva 
  • Odrůda: 100% arabica yellow catuai
  • Zpracování kávy: naturální
  • Nadmořská výška:  1 200 – 1 380 m.n.m. 

Použití

Doporučujeme pro přípravu espressa nebo v moka konvičce.

O výrobci

Příběh pražírny začal, když jel Lukáš do Číny. Tam se mu dostalo neobyčejné inspirace kupodivu v něčem, čemu bychom mohli říkat čínská kopie Starbucks. Nebylo to ale o spoustě šlehačky, nýbrž o filtrované kávě na spoustu způsobů. Od té doby uplynulo již 11 let. Poté Lukáš potkal Adélu. Oba měli zápal pro gastronomii, a z tohoto zápalu se postupně vyvinula pražírna kávy. Cílem pražírny je nabízet opravdu skvělou kávu. Pražírna se zaměřuje na kávy od konkrétních farmářů a vybírá jejich nejlepší sklizně. Zakládají si na opakované a hlubší spolupráci s farmáři. Dalším důležitým pilířem pro pražírnu je spravedlivé odměňování farmářů a kvalita jejich životních podmínek, jelikož se častokrát jedná o rozvojové země.

Dos Mundos znamená ve španělštině „Dva světy“. Dva světy proto, že se v pražírně setkává svět zelené kávy se světem kávy pražené. Španělský název je zvolen kvůli tomu, že ve velké části zemí, kde se káva pěstuje, se hovoří španělsky.

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. 

Výrobce

Dos Mundos s.r.o.
Žerotínova 59
130 00 Praha 3
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 73 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 64 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Arabica100 %