Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Naše maso

Naše Maso Přeštík 24 měsíců sušená šunka od kosti (krájená)

100 g
Prémiová kvalitaOd českého farmáře
219,90 Kč 2 199,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Sušená kýta je šunka prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Sušenou kýtu (prosciutto crudo) vyrábí v Amase podle receptury inspirované starými italskými postupy. Kýtu z přeštíka potřou mořskou solí a po 2 týdnech kýtu opláchnou suchým červeným vínem. Víno spláchne z povrchu sůl a sníží pH (maso okyselí a tím i dezinfikuje), čímž zároveň podpoří fermentaci. Kýtu zavěsí na háček a pověsí do sušárny. Po 6 měsících část kýty nekrytou kůží potřeme směsí včelího vosku a sádla. Tím docílí rovnoměrného sušení ve všech částech kýty. Zavěšenou ji pozvolna suší alespoň 24 měsíců. Pak už ji pro vás jen nakrájí na tenké plátky, abyste si ji mohli vychutnat kdykoli a kdekoli.

Balení obsahuje 100 g krájené kýty.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Sušenou kýtu si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, zvýrazní se tak její delikátní chuť a vůně přeštíka. Podobně jako kulatá kýta je šunka prosciutto výbornou společnicí k vínu, zrajícím sýrům, ovoci a pečivu. Hodí se i do sendvičů a využití najde i při vaření pokrmů z typické italské kuchyně.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 1–4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 52 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 10 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vykostěná vepřová kýta
Mořská sůl
Bílé víno
E221 - Siřičitan sodný

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1113 kJ/267 kCal
Tuky18 g
z toho nasycené mastné kyseliny6.1 g
Sacharidy0.5 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny26 g
Sůl4.4 g
Vláknina0 g

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.