
VINO CIBULKA
Víno Cibulka BIO Hibernal Organic 2023 pozdní sběr
0,75 lDoručení už do 60 minut
Xtra cena:
139,41 Kč
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Sytá barva s jantarovými odlesky. Vůně bezu a exotických květin. Chuť je opulentní, dlouho trvající s doteky santalového dřeva a propolisu.
Charakteristika vína
- Odrůda: Hibernal
- Dodávaný ročník: 2023
- Oblast: Morava
- Podoblast: Velkopavlovická
- Výše zbytkového cukru: Suché
- Jakostní zatřídění: Pozdní sběr
- Zbytkový cukr: 3,7 g/l
- Kyseliny: 6,1 g/l
- Extrakt: bezcukernatý extrakt: 21,1 g/l
- Obsah alkoholu: 13,5 % obj.
Snoubení s pokrmem
Doporučujeme podávat jako aperitiv k předkrmům. Ideální teplota pro servírování 8–12 °C.
O vinařství
Rodinné vinařství VINO CIBULKA obhospodařuje 16 hektarů vinic. Jejich víno zraje v dřevěných i nerezových tancích a v barikových sudech.
VINO CIBULKA je první vinařství, které v ČR laboratorně testuje vína na histamin. Mají laboratorně prokázaný obsah menší než 25mg/kg, a laboratoří je tím pádem označovaný jako bez Histaminu. Histamin je alergen, který způsobuje různé reakce různých intenzit. Vína s nízkým obsahem Histaminu jsou dána vyšší hygienou a BIO přístupem. BIO přístup znamená, že ve víně nejsou obsaženy látky, co tam nepatří, jako je želatina, extrakt z ryb, pesticidy a herbicidy. Tyto látky samy o sobě můžou podněcovat alergické reakce. BIO navíc nepoužívá geneticky modifikované kvasinky, které při nedokonalém kvašení můžou vytvářet Histamin.
Skladování
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě 10–12 °C
Výrobce
VINO CIBULKA MIKULOV
Portz Insel s.r.o.
K Vápence 3
692 01 Mikulov na Moravě
Česká republika
100% réva vinná
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |