-8 %

Canesten

CANESTEN GYN 1 DEN 500MG Měkká vaginální tobolka 1

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
Akce do 31. 5.
319,90 Kč  349,90 Kč
319,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Canesten GYN 1 den se používá k léčbě vaginálních infekcí a infekcí zevních pohlavních orgánů způsobených mikroorganismy citlivými na klotrimazol. Tyto infekce jsou obvykle způsobeny kvasinkou rodu Candida. Mezi příznaky kvasinkové infekce patří svědění, pálení, vaginální výtok (hustý, bílý až žlutý, hrudkovitý, bez zápachu), zarudnutí, otok a bolestivost. Tento léčivý přípravek je určen pro použití u dospělých a dospívajících od 12 let, avšak dospívající mladší 16 let mohou tento přípravek používat pouze po poradě s lékařem. Balení obsahuje 1 měkkou vaginální tobolku.

Léčivou látko je clotrimazolum. Jedna měkká vaginální tobolka obsahuje clotrimazolum 500 mg. Pomocnými látkami jsou: želatina, glycerol, bílá vazelína; tekutý parafin, čištěná voda, oxid titaničitý (E171), chinolinová žluť (E104), oranžová žluť (E110), lecithin (E322), triacylglyceroly se středním řetězcem.

Dávkování: Dospělí a dospívající od 16 let: Měkká vaginální tobolka pro jednorázové podání se večer před spaním zavádí hluboko do pochvy. Pacientka má kontaktovat lékaře, pokud po 7 dnech nedojde ke zlepšení stavu. Léčba může být opakována, ale rekurentní infekce mohou indikovat jiné základní onemocnění. Pacientka se má poradit s lékařem, pokud se symptomy opakovaně vrací. Dospívající ve věku 12-15 let : U dospívajících mladších 16 let má být Canesten GYN 1 den používán pouze po konzultaci s lékařem. Pokud je lékařem v této populaci (postmenarchální) doporučen, dávkování je stejné jako u dospělých. Pediatrická populace: Bezpečnost a účinnost u dětí mladších 12 let nebyly stanoveny.

Kontraindikace: Pozorně čtěte příbalovou informaci. Nepoužívejte Canesten GYN 1 den jestliže jste alergická na klotrimazol nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku. Canesten GYN 1 den se nedoporučuje používat během menstruace. Léčba má skončit před nástupem menstruace. Nepoužívejte tampony, vaginální výplachy, spermicidní přípravky ani jiné přípravky určené k vaginálnímu použití během léčby přípravkem Canesten GYN 1 den. Vyhněte se pohlavnímu styku během používání tohoto léčivého přípravku, protože infekce by mohla být přenesena na Vašeho sexuálního partnera. Antikoncepční vlastnosti latexových antikoncepčních prostředků, jako jakou kondomy a pesary, mohou být sníženy.

Výrobce: Bayer

EAN: 8590322003794

SUKL kód: 248800

Farmakoterapeutická skupina: Klotrimazol

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek