Fiftybeans

Fiftybeans BLØND zrnková káva

200 g
229,90 Kč 1 149,50 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

80+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Brazílie, Kolumbie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

BLØND je směs výběrových Arabik káv s vyváženou sladkostí a kyselostí. 

Směs se skládá z těchto druhů káv:

  • 50% Kolumbie Sandra Rivera, promyté zpracování, Region Huila
  • 50% Brazílie Fazenda Bela Vista, naturální zpracování, region Sul de Minas

Balíček je navržen tak, aby zpomalil oxidaci zrn, proto si káva zachová svůj charakter i po 45 dnech od upražení.

Mexická káva pochází od farmářů z oblasti Mixteca v regionu Sierra Norte. Třešně jsou zpracovány kontrolovanou anaerobní fermentací s následným promytím. Farma Fazenda Bela Vista má více než stoletou tradici. Od začátku se jedná o rodinný podnik, se zaměřením na ty nejkvalitnější odrůdy a zemědělské postupy.

Použití

Doporučujeme pro přípravu filtrovanými metodam, jako je Aeropress, Chemex, French Press, V60, Vacuum Pot a Moka Pot.

Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte zrna nejdříve 7 dnů od data pražení. Po 1. otevření nechejte balíček alespoň 4 hodiny „vyvětrat“, než kávu začnete připravovat. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.

O výrobci

Fiftybeans je brněnská pražírna, která vznikla již v roce 2013. Zakladatel a pražič Roman Nejedlý je známou osobností v české komunitě výběrové kávy, jelikož v roce 2018 vyhrál české mistrovství v přípravě filtrované kávy, následně mohl Českou republiku reprezentovat na světovém mistrovství, kde se umístil na 12. místě. Hned rok na to si přidal do sbírky 2. místo na Baristovi roku, kde se soutěží v přípravě espresso nápojů. Díky těmto úspěchům je Roman jedním z nejzkušenějších baristů a pražičů kávy v České republice, což potvrzuje vítězství pražírny Fiftybeans v soutěži Pohár pražíren, která se uskutečnila v roce 2020.

Pro upražení této kávy Fiftybeans používá pražičku Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Umožňuje to velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi kávy a také vyzdvihnout sladkost a tělo, případně zachovat vysokou šťavnatost, ale také sladkost.

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. 

Výrobce

DLY trading s.r.o.
Drážní 253/7, Slatina
627 00 Brno
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 345 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 339 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Arabica100 %