
Johannes Cyder
Johannes Cyder Kir Breton
330 mlDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Kir Breton je sladký cyder s rybízovou redukcí, který se vyrábí z vybraných odrůd jablek z českých sadů.
Bez přidaných umělých barviv, aromat a vody, přirozeně perlivý.
- Obsah alkoholu: 7,9 % obj.
Johannes Cyder se vyrábí řemeslným způsobem. Lisují se pouze zralá jablka z tuzemských sadů za využití divoké kvasinky. Cyder se nefiltruje ani nedosycuje. Naopak se nechává dlouho zrát, aby se naplno rozvinula chuť i vůně. Až když je dostatečně vyzrálý, je stáčen do lahví, kde ještě přirozeně dokvašuje – teprve zde vznikají krásné jiskřivé bublinky.
Použití
Nejlépe chutná vychlazený, bez ledu.
Případná sedlina není na závadu.
O výrobci
Firma Táborská moštárna vznikla v roce 2015. Spolupracuje se sadaři z jižních Čech a do svých ciderů zpracovává původní metodou jejich ovoce. Cyder, psáno s ypsilon, odkazuje k původním starým anglickým stylům výroby, ze které majitelé také čerpají. Výsledkem je lehké pití s vůní české krajiny.
Skladování
Skladujte v chladu a chraňte před přímým slunečním světlem.
Po otevření ihned spotřebujte. Případná sedlina není na závadu.
Výrobce
Táborská moštárna s.r.o.
Palackého 358/3
390 01 Tábor
Česká republika
Složení
Jablečný mošt |
Fruktóza |
Černý rybíz redukce |
Nutriční hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota | 273 kJ/64 kCal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Vláknina | g |
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |