
Trnečka Smoked Fish
Trnečka Smoked Fish Salmon smoked with cold smoke whiskey & pepper
100 g14 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Losos uzený studeným kouřem na směsi bukového a olšového dřeva. Norský losos se marinuje v soli, poté je vysušen a dlouze uzen. Po vyuzení je ručně krájen na tenké Sashimi plátky a potřen marinádou z whiskey a pepře. Tajemství pomalého uzení studeným kouřem je v čase, který ryba v udírně stráví – cca 50 hodin. Má elegantně slanou chuť, jemnou strukturu. Ruční zpracování zaručuje důkladnou kontrolu a precizní vykostění.

Zpracováno v České republice.
Použití
Nejlépe se hodí na kanapky, do salátů, na tapas anebo do sandwiche. Doporučujeme nechat chvíli před servírováním v pokojové teplotě, lépe se rozvinou veškeré chutě.
O výrobci
Nápad na založení společnosti vznikl v roce 2017, kdy mladý pár sbíral zahraniční zkušenosti na Islandu a pracoval několik let v malé uzenářské společnosti. Postupem času se z nápadu stala vize a v roce 2021 v Brně vznikla malá rodinná udírna založená s láskou a respektem k rybám. Společnost navazuje na severské řemeslo uzení studeným kouřem a udí malé dávky ryb, aby každý filet, který projde jejich výrobou, dostal péči, kterou si zaslouží. Veškeré zpracování ryb a následná produkce probíhá ručně.
![]()
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 1–4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.
Výrobce
Trnečka Smoked Fish s.r.o.
Pekařská 422/42
602 00 Brno
Česká republika
Durability
Composition
| Losos obecný | |
| Salmo salar | |
| Sůl | 3 % |
| Marináda z whiskey a pepře | 0.1 % |
| Přírodní kouř z bukového/olšového dřeva |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 830 kJ/200 kCal |
| Fats | 13 g |
| including saturated fatty acids | 2 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 20 g |
| Salt | 3 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Fish |