Hodnocení služby Vivino

Champagne Pommery

Champagne Pommery Brut Rosé Royal, dárkové balení, limitovaná edice

0,75 l
Prémiová kvalitaTento produkt je určen starším 18 let.
1 299,00 Kč 1 732,00 Kč/l

Doručení už do 60 minut

100+ zákazníků má v Oblíbených

Tento produkt je určen starším 18 let.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Země původu: Francie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Šumivé víno světle růžové barvy s mírně lososovými tóny má jemné a dlouhotrvající perlení. Hrozny použité na výrobu tohoto šampaňského jsou pečlivě vybírány z 15 "Cru" vinic. Z části odrůdy Pinot Noir je vytvořeno červené víno, které se po první fermentaci přidá do výsledného cuvée.

S termínem ''Cru'' se nejčastěji setkáme v rámci označení francouzských vín.
Pojem Cru odkazuje ke skvělé lokalitě, ve které je víno pěstováno, je odrazem konkrétní půdy, podnebí, nadmořské výšky a odrůdy neboli odrazem terroir dané oblasti. V praxi to tedy znamená, že chuť vína, které má na etiketě uvedeno jedno konkrétní Cru, zrcadlí zmíněné přírodní charakteristiky daného Cru.

 

Charakteristika vína

  • Odrůda: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier
  • Oblast: Champagne
  • Podoblast: Reims
  • Výše zbytkového cukru: Brut
  • Obsah alkoholu: 12,5 %

Snoubení s pokrmem

Skvěle se hodí k bílým masům a mořským plodům, stejně jako k dezertům s červeným ovocem.

O vinařství

Champagne Pommery -  "Žena jenž převrátila šampaňské vzhůru nohama"
Champagne Pommery je francouzský výrobce vína, který se věnuje špičkovým produktům ve světě francouzských šumivých vín. Společnost má svůj původ u Louise-Alexandra Pommeryho a Narcise Grena a byla založena v roce 1856, kdy Louis-Alexandre vstoupil do Narcisova podniku. Průlomem pro Pommery se však stala Louise, manželka Louise-Alexandra. Po smrti svého manžela převzala v roce 1858 vedení podniku a veškerou výrobu zaměřila na šampaňské. Vybrala si vlastní vinice, které vysadila, aby dosáhla vysoké kvality sklizňového materiálu. 

Výroba šampaňského v Pommery
Vinice Pommery se samozřejmě nacházejí v oblasti Champagne. V duchu Louise se stále klade nejvyšší důraz na výběr dokonale vyzrálých hroznů. Kvalita sklizně a přesná lokalita, stejně jako některé další charakteristiky, je svoboda, kterou mají sklepmistři při asmbláži cuvée . Mimochodem, tyto parametry jsou pro charakter jednotlivých vín rozhodující více než dozáš, které se do šumivého vína přidává. Například Brut Royal je mícháno z ročníků ze 40 různých lokalit. Ročníkové šampaňské se skládá ze 7 vín z lokalit Grand Cru společnosti Pommery a vlajková loď, Prestige Cuvée, se vyrábí ze tří nejlepších lokalit společnosti.

První Brut šampaňské pochází z Pommery
V roce 1874 způsobilo revoluci ve světě šumivých vín první šampaňské Brut. Možná bylo potřeba ženy, aby do světa výroby vína, kterému dominovali muži, přinesla závan čerstvého vzduchu. Jejím dalším velkým projektem bylo rozšíření křídových tunelů pod Remeší, které byly přestavěny na velké skladovací haly pro šampaňské. Nad nimi byl postaven dóm Domaine Pommery v anglickém stylu s novogotickou architekturou. Hned vedle Domaine se nachází Les Clos Pompadour, jedna z nejlepších vinic domu.
Dnes je Domaine Pommery součástí skupiny Vranken-Pommery, do které patří i další velké značky, jako Charles Lafitte a Heidsieck.
Otěže ve sklepě Pommery drží Clément Pierlot, který je Chef de Cave. V duchu Pommery se ve sklepě mísí tradiční řemeslo s moderními metodami, aby se spojil pokrok a nejlepší kvalita.

Skladování

Skladujte v suchu a chladu.

Výrobce

Vranken Pommery Monopole
Remeš
Francie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 952 dní.

Složení

Vinná réva

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.