Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Fialový lilek z Itálie, který je speciální svým netradičním kulatým tvarem. Má tmavě fialovou barvu a lesklý povrch. Jeho chuť je jemná, neutrální a svou konzistencí připomíná houby.
Jedná se o italskou specialitu.
Lilek je u nás zvaný také jako baklažán.
Použití
Lilek se tepelně upravuje. Můžete ho smažit, dusit, grilovat nebo péct.
Z pečeného lilku se připravují báječné pomazánky, často se kombinují s výrazným česnekem a voňavým kořením. Bez lilku se neobejde ani tradiční musaka, ať už zvolíte řeckou nebo bulharskou variaci.
Lilek je dobrý zprudka orestovaný, a pokud ho naložíte do olejové marinády a poté ugrilujete, získáte výbornou přílohu k masu nebo skvělé bezmasé jídlo.
Skladování
Lilek uchovávejte v chladničce při teplotě 5 °C.