-

DITUZDIN 6MG/ML perorální roztok 200ML

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
229,90 Kč 229,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Přípravek Dituzdin se užívá k léčbě příznaků suchého kašle (neproduktivního, bez tvorby hlenu). Přípravek Dituzdin je určen pro dospělé, dospívající a děti od 2 let. Přípravek Dituzdin obsahuje léčivou látku levodropropizin, která patří do skupiny antitusik (látky tlumící kašel). Pokud se do 7 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem. Balení obsahuje 200 ml.

Léčivou látkou je levodropropizin. Jeden ml perorálního roztoku obsahuje 6 mg levodropropizinu. Dalšími složkami jsou: dihydrát natrium-citrátu, monohydrát kyseliny citronové, hypromelóza 2910, sukralóza, kalium-sorbát, malinové aroma (obsahuje aromatické látky, kukuřičný maltodextrin a arabskou klovatinu (E 414)) a čištěná voda.

Dávkování: Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Dospělí a dospívající od 12 let: doporučená dávka je 10 ml přípravku Dituzdin (odpovídající 60 mg levodropropizinu) až 3krát denně s intervalem mezi dávkami alespoň 6 hodin. Děti mezi 2 a 12 lety: doporučená maximální denní dávka je 0,5 ml roztoku na 1 kg tělesné hmotnosti (odpovídající 3 mg levodropropizinu na 1 kg tělesné hmotnosti) rozdělená na 3 jednotlivé dávky s intervalem mezi dávkami alespoň 6 hodin. Přípravek Dituzdin je určen k perorálnímu podání (podání ústy). Je doporučeno přípravek užívat mezi jídly. Balení obsahuje 25ml odměrku se stupnicí pro odměření správné dávky perorálního roztoku. Užívejte přípravek Dituzdin dokud kašel nevymizí, ale ne déle než 7 dní. Pokud kašel přetrvává nebo se zhorší, poraďte se s lékařem.

Kontraindikace: Pozorně čtěte příbalovou informaci. Neužívejte přípravek Dituzdin: jestliže jste alergický(á) na levodropropizin nebo kteroukoli další složku tohoto přípravku; při produktivním kašli (kašel s hlenem); při poruše dýchacího systému, která se projevuje sníženou schopností odstraňovat hlen z dýchacích cest (Kartagenerův syndrom, ciliární dyskinese); při těžké poruše funkce jater; u dětí mladších než 2 roky; v průběhu těhotenství a v období kojení.

Výrobce: Teva Pharmaceuticals

EAN: 8594056567317

SUKL kód: 252647

Farmakoterapeutická skupina: Levodropropizin

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek