
JZT Ferments
JZT Ferments Kombucha borůvka
330 mlDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Živá kombucha s borůvkovou příchutí. Kombucha je fermentovaný čajový nápoj, obohacený o probiotické kultury. Pro trávicí trakt je prospěšná díky probiotikům, které přirozeně obsahuje, ale najdete v ní také vitamíny, zejména skupiny B. Díky zelenému čaji je pak bohatá na antioxidanty. Ovocné kombuchy navíc obsahují vitamíny C, E, či kyselinu listovou obsaženou v daném ovoci.
Borůvková kombucha má základ v kombuche z černého a zeleného čaje, do kterého jsou následně přidány borůvky a je podruhé zfermentována. Vzniká tak perlivý nápoj s chutí borůvky.
Použití
Před otevřením doporučujeme lehce promíchat. Nejlépe chutná pořádně vychlazená, podávaná na ledu. Výborně se hodí ke každému jídlu, osvěžit se jí ale můžete kdykoliv během dne. JZT kombuchy skvěle chutnají samotné, ale kombinace s kvalitním ginem stojí za to.
Upozornění
JZT kombuchy mohou mít proměnlivou perlivost díky tomu, že zrají přirozeně v lahvi a nesytí se uměle. Čerstvá kombucha může perlit méně, nic jí to ale neubírá na jejích vlastnostech.
O výrobci
Za JZT Ferments stojí tři mladí kluci – Jirka, Zdenda a Tom. Kromě celoživotního přátelství je pojí také vztah k dobrému jídlu a pití. S kombuchou se poprvé setkali během studijních pobytů v severní Americe, kde si je zcela podmanila. Po návratu domů, jako správní foodies, hledali něco podobného, avšak marně. Až Jirka jednoho dne začal dělat svou domácí kombuchu, která byla konečně srovnatelná s těmi, jež měli možnost ochutnat za velkou louží. Od tohoto momentu už zbývalo pouze pár kroků k tomu, aby se JZT kluci během jednoho deštivého rána rozhodli začít připravovat kombuchu ve velkém.
Skladování
Uchovávejte v chladu při teplotě 2–6° C. Zároveň je vhodné kombuchu uchovávat ve vzpřímené poloze, jelikož nápoj stále kvasí a hliníkové víčko může lehce povolit. Ideální je spotřebovat kombuchu do 6 týdnů od data lahvování, nicméně ani po této době není kombucha závadná, pouze je výrazně kyselejší a může obsahovat viditelné shluky kvasinek. Spotřebujte do 24 hodin od otevření.
Výrobce
JZT Ferments s.r.o.
Sadov – Bor 120
Karlovy Vary, 36001
Česká republika
nálev z čajů (Assam a Sencha), 10 % borůvkové pyré (90 % borůvky, 10 % třtinový cukr), cukr, kvasinkové kultury a bakterie mléčného kvašení. Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (<0,5 %).
Nutriční hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota | 114 kJ/27 kCal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 6.8 g |
z toho cukry | 6.7 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Vláknina | 0 g |