
Masso Antico
Masso Antico Primitivo Salento IGT "ICE"
0.75 lDelivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Rubínově červená barva vína s fialovými odlesky. Vůně se vyznačuje tóny čerstvého ovoce jako jahod, višní a stopou sušených švestek. Jemná chuť je zvýrazněna tříslovinou, vyváženou jemnou kyselinkou. Příjemná, čistá, dlouhá dochuť.
Sklizeň probíhá počátkem září. Hrozny jsou šetrně odstopkovány a díky citlivému lisování zůstává část bobulí v celku. Fermentace probíhá v nerezových tancích při teplotě 16 °C. Teplota je regulována za použití suchého ledu. Macerace trvá 6 dnů. Pro zvýraznění svěží chuti prochází pouze část vína malolaktickým kvašením.
Toto červené víno se podává chlazené, má snížený obsah alkoholu a strom na přední etiketě změní po správném vychlazení barvu z červené na modrou.

Charakteristika vína
- Odrůda: Primitivo
- Dodávaný ročník: 2023 / 2024
- Oblast: Salento
- Jakostní zatřídění: IGT
- Výše zbytkového cukru: Suché
- Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Snoubení s pokrmem
Ideální jako aperitiv k uzeným masům a čerstvým sýrům, dobře se hodí k těstovinám nebo nokům v rajčatové omáčce, typickému orecchiette s tuřínem a grilovaným masům.
Jediné červené víno, které se podává vychlazené na 8–10 °C.
O vinařství
Italské vinařství Schenk je součástí skupiny Schenk Group, která byla založena v roce 1893 v Rolle (Švýcarsko), vlastní vinařství ve Švýcarsku, Francii, Itálii a Španělsku a je jedním z nejvýznamnějších producentů vína. Hlavní sídlo firmy bylo v roce 1960 přemístěno do Ory nedaleko Bolzana. Italské vinařství Schenk ve výrobě svých vín garantuje vysokou kvalitu, má skvělý tým vyškolených agronomů a enologů.
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.
Výrobce
Schenk Italian Wineries
Via Stazione 43
I 39040 Ora (BZ)
Itálie
Composition
| Réva vinná | 100 % |
| E220 - Oxid siřičitý |
Nutritional values per 100 ml
| Energy value | 308 kJ/74 kCal |
| Fats | 0.5 g |
| including saturated fatty acids | 0.1 g |
| Carbohydrates | 1.5 g |
| including sugars | 0.5 g |
| Protein | 0.5 g |
| Salt | 0.01 g |
| Fibre | g |
Allergens
| Sulfur dioxide |