Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Sutcha

Sutcha Prime Rib Eye steak s kostí z Irska grass fed

cca 0,7 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

Vyzrálé maso
Vyprodáno. Očekáváme v út.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Irsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Rib Eye je steak z vysokého roštěnce, tedy přední části hřbetu hovězího. Je oválného tvaru a charakteristické pro Rib Eye steak je mramorování tukem včetně tzv. tukového oka, podle kterého se jmenuje („eye“ znamená v angličtině oko). Maso je libové díky travnímu krmivu na celoročně vlhkých pastvinách a šťavnaté díky typickému tukovému mramorování, podtržené tukovým okem ve středu řezu. 

  • Maso je z plemene Angus a ze zvířat mladších 30 měsíců.
  • Zabaleno: ve vakuu
  • Mokré zrání: minimálně 30 dnů

O grass fed...

Tráva je pro hovězí dobytek přirozenější potravou než obilí. Hovězí maso z dobytku krmeného trávou má rovnoměrnější rozložení tuku – mramorování – díky čemuž je jeho konzumace příjemnějším smyslovým zážitkem. 

Proč si vybrat irské hovězí maso? Máme pro vás hned pět důvodů...

  • Lidé

Dobytek byl v Irsku důležitý po tisíce let a v minulosti se bohatství člověka měřilo podle počtu kusů dobytka, které vlastnil. Irské slovo pro silnici – bóthar – doslova znamená stezku pro krávy, dostatečně širokou na to, aby se kolem sebe míjely dvě zvířata. ‚Boreen‘ neboli malá cesta byla dost široká jen pro jedno zvíře.

  • Místo

Mírné podnebí Irska těží z mírného vlivu Golfského proudu, který přináší oteplování vod z Mexického zálivu do severní Evropy. Nejzřetelnějším důkazem toho jsou hojné srážky, které činí ze zelených pastvin hlavní pilíř irského zemědělství.

  • Tradice

Zatímco klima a geologie jsou důležité, historie a kultura mají také své místo. Skot je součástí irské krajiny již více než pět tisíc let a jeho přítomnost pomohla utvářet politickou, sociální a kulturní strukturu země. Tradičně byly krávy měnou a vlastnictví dobytka bylo měřítkem postavení.

  • Dobytek

Zemědělství se opíralo o vysoce kvalitní pastviny a plemena jako shorthorn, hereford a angus byl přivezeny ze zámoří. Irští chovatelé rychle vynikli v chou těchto nových plemen a exportovali je ve velkém množství zpět do své domoviny. Díky této nové produktivitě se Irsko stalo hlavním vývozcem hovězího masa. Je to role, která přetrvala až do současnosti. Irsko dnes vyváží asi 90 % své produkce hovězího masa, což z něj činí největšího čistého vývozce hovězího masa na severní polokouli. Irsko má přibližně 4,5 milionu lidí, přesto se odhaduje, že ročně vyprodukuje dostatek hovězího masa, které by uživilo 28 milionů lidí.

  • Tráva

Skot těží z nejdelší pastevecké sezóny v Evropě a spásá nepřetržitě čerstvou trávu a jetel. V době porážky téměř 90 % jejich stravy tvoří tráva – zdaleka nejvyšší procento ze všech skotu v Evropě.

O Sutcha...

Milujete maso? Sutcha vám přináší nejširší výběr nejlepších kusů hovězího z celého světa, který je k dispozici po celý rok. A tím to nekončí – Sutcha nabízí tento druh masa za skvělou cenu, takže si konečně můžete vychutnat lahodné hovězí flat iron nebo chuck tender, kdykoli budete chtít.

Naši profesionální řezníci vám ho ručně naporcují a profesionálně zabalí, abyste si mohli užívat luxusu čerstvého chlazeného masa, které vám dovezeme až k vašim dveřím.

A ještě jedna zajímavost - věděli jste, že naše značky Miil, Ubomi, Moddia, Dacello, Pappudia, Maso! a Sutcha jsou členy jedné "domácnosti" Rohlik YES Mania, která zaručuje skvělou kvalitu produktů za skvělou cenu? Nevěděli jste? Pak nevíte, o co přicházíte! Měli byste to zkusit - doporučuje 100 ze 100 rohlíků. Zde najdete všechny produkty YES Mania.

Použití

Ribeye s kostí je vynikající steak na grilování nebo smažení na pánvi. Steaky osušte papírovou utěrkou. Předehřejte gril. Zprvu grilujte při vysoké teplotě, aby steak pokryl zlatavě vláknitý povrch. Až budete hotový, nechte ho několik minut odpočinout v teple, aby se při krájení snížil únik šťávy.

O výrobci

Kepak je irská rodinná společnost. Zakladatel Noel Keating otevřel řeznictví Keatings v roce 1966. Z rodinného řeznictví na Francis Street v Dublinu se Kepak rozrostl na mezinárodně působícího mnohostranného inovátora potravin, dodávajícího prvotřídní kusy čerstvého masa.  Spolupracují s více než 28 000 farmami prostřednictvím spravedlivého obchodu, předávání znalostí a iniciativ udržitelnosti.

Skladování

Uchovávejte při teplotě od 0–4 °C. 

Výrobce

KEPAK GROUP HQ
Clonee, Co Meath
Irsko

Porcováno a baleno

Velká Pecka s.r.o.
Karolinská 654/2
186 00 Praha 8, Karlín
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí maso