

Beansmith's
Beansmith's Brazílie Pe De Cedro Espresso zrnková káva
1 kgDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Výběrová zrnková káva z Brazílie, z oblasti Mantiqueira de Minas od farmáře Edson Morais de Barros. Káva s tóny hruškového džemu, čokoládového pudinku a šlehačky, je pražena tak, aby byla charakteristická acidita vyvážená s co nejvyšší sladkostí.
- Odrůda: Yelow Bourbon.
- Farma / washing station: Pe de Cedro.
- Oblast: Mantiqueira de Minas.
- Metoda zpracování: Pulped Natural.
- Nadmořská výška: 1000–1250 m. n. m.
- Acidita: nízká.
- Cuppingové skóre: 84.
V roce 2012 tuto farmu koupil Edson Morais de Barros. Již tehdy měla v oboru dobrou reputaci. Nový majitel měl zájem na tuto pověst navázat a produkci dále zkvalitnit, a to i díky spolupráci s odborníky CACARIVE a Brazilské asociace výběrové kávy. Podařilo se změnit některé postupy při zpracování, pěstování i sklízení kávy. Podařilo se mu také dát dohromady stabilní tým expertů, kteří se pravidelně podílí na sklizni a zpracování kávy na promývací stanici. Kvalita se stala důležitou prioritou a její kontrola běžnou praxí farmy.
V Brazílii je v poslední době i pro sklizeň kvalitní kávy používána stále častěji mechanizace, jejíž nasazení zlevňuje celý proces sklizně. Na této farmě však stále celá sklizeň probíhá ručně. Ještě v den sklizně je káva zpracována. Zpracování začíná hrubým oloupáním kávového zrna. Poté začíná proces sušení v tenkých vrstvách tak, aby bylo dosaženo rovnoměrného sušení. Ze stejného důvodu se zrno během sušení obrací, prohrabuje a třídí. Suší se tu do vlhkosti 12 % a poté je zrno uskladněno v dřevěných nádobách. Po stabilizaci vlhkosti je poté káva svezena do skladů COCARIVE v Carmo de Minas.
Použití
Doporučujeme pro přípravu espressa nebo v moka konvičce.
O výrobci
Příběh pražírny Beansmith se začal psát již okolo roku 2013. V té době majitel pražírny Petr Slepánek poprvé ochutnal výběrovou kávu. V roce 2014 s pár kamarády začal pražit první dávky zeleného zrna ve zrekonstruované kovárně. V roce 2016 se však cesty kamarádů rozešli a Petr, v té době profesně architekt, se stal hlavním pražičem a původní koníček se stal jeho novou profesí.
V roce 2016 společnost Beansmith's coffee roastery již provozovala svou kavárnu v Holešovicích, a začala narážet na limity staré technologie. Od elektrické pražičky, přes pražičku Garanti, dnes naleznete v pražírně od roku pražičku Loring. Technologie od této společnosti je považována za nejkvalitnější na světě. Díky tomu může společnost Beansmith's coffee roastery nalézat optimální způsob pražení, který je vhodný pro každou konkrétní kávu, aby vynikl její chuťový potenciál. Zákazník si tak může dopřát konzistentní produkt té nejvyšší kvality.
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Výrobce
kofárna s.r.o.
Kladenská 84
Úhonice
Česká republika
Složení
Arabica |