
Les Hauts De Granget
Les Hauts De Granget Saint Emilion Grand Cru 2020
0,75 lDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
V srdci Saint-Émilionu, kde se tradice snoubí s inovací, vzniká mistrovské dílo z pečlivých rukou Union de Producteurs de Saint-Émilion. Toto Grand Cru víno, vytvořené s úctou a precizností, ztělesňuje vrchol vinařského umění Bordeaux.
Ve sklenici Les Hauts de Granget odhaluje temný granátový odstín, třpytící se duhovým leskem, který naznačuje hloubku uvnitř. Vůně zralých ostružin a lahodných švestek elegantně propletená jemnými tóny drcených fialek a cedrového dřeva. Vrstvy komplexnosti se rozvíjejí s každým zakroužením a odhalují náznaky tabákového listu a tmavé čokolády, které přetrvávají v pozadí a slibují tajemství a intriky.
Na patře je toto víno symfonií rovnováhy a struktury, svědectvím o umění jeho tvorby. Hedvábné třísloviny orámují chutě šťavnatých černých třešní a sametových malin s precizností a jemností. S půvabnou integrací ovoce a dubu se objevují nuance vanilkového lusku a koření, vedoucí k luxusně dlouhému závěru, který zanechává trvalý dojem rafinovanosti a vytříbenosti.
Tento Saint-Emilion Grand Cru, vyrobený s gravitačním tokem vína a řízením teploty, zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 12 až 14 měsíců, předvádí esenci svého terroir s každým douškem. Směs 85 % Merlotu a 15 % Cabernet Franc zachycuje duši pravého břehu Bordeaux a zve znalce, aby se vydali na smyslovou cestu elegance a sofistikovanosti s každým vynikajícím douškem.
Charakteristika vína
- Odrůda: Merlot 85 %, Cabernet Franc 15 %
- Dodávaný ročník: 2020
- Jakostní zatřídění: Grand Cru
- Oblast: Bordeaux
- Podoblast: Saint Emilion
- Výše zbytkového cukru: Suché
- Obsah alkoholu: 13 %
Snoubení s pokrmem
Ribeye nebo filet mignon jsou skvělou volbou, protože bohaté a plné chutě vína doplní šťavnatost masa. Ideální je také grilované nebo pečené jehněčí kotlety s rozmarýnem a česnekem, grilované jelení filety nebo jelení guláš.
Sýry jako Comté, Gruyère, nebo starší Gouda se dobře kombinují s komplexností vína. Doporučujeme podávat také sýry jako Roquefort nebo Stilton pro výrazné párování.
Víno se skvěle hodí také ke krémovému houbovému rizotu s parmezánem nebo k pokrmům s bohatými houbovými omáčkami, ideálně z lesních hub jako lišky nebo hřiby.
Doporučujeme připravit hovězí Bourguignon, tradiční francouzský dušený pokrm s červeným vínem či husté a bohaté pokrmy s kořenovou zeleninou a červeným vínem.
O vinařství
Union de Producteurs de Saint-Émilion je kolektivní sdružení vinařů z osmi obcí zahrnutých do apelace Saint-Émilion, známé svou vysokou kvalitou produkce a dlouhou tradicí. Union de Producteurs de Saint-Émilion byla založena během ekonomické krize ve 30. letech 20. století s cílem spojit několik vinic a statků pro zajištění efektivní produkce a sdílení zdrojů
Skladování
Skladujte v suchu.
Výrobce
Union de Producteurs de Saint-Emilion
633 Castellot BP 27
33330 Saint-Émilion
Francie
100% réva vinná
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |