
Cafédirect
Cafédirect Machu Picchu SCA 83 mletá káva
70 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Bohatá a jemná mletá káva s tóny hořké čokolády charakteristickými pro region Machu Picchu ve filtračních sáčcích.
- Složení: 100% Arabika. Ručně sbíraná.
- Odrůda: Bourbon, Typica, Caturra
- Podíl Fairtrade: 100 %
- Zemědělské družstvo: Huadquina
- Síla pražení: 4. stupeň z 5 (silné pražení, bez kyselosti)
- SCA skóre: > 83 (výběrová káva) dle Specialty Coffee Association.
- Nadmořská výška pěstování: 1500–1900 m.n.m.
Výběrová káva (z angl. specialty coffee) je vyráběna z kávových zrn té nejvyšší kvality a nejčastěji se jedná o druh Arabika. Dle stanov asociace Specialty Coffee Association (SCA) je termínem výběrová káva označena taková káva, která při degustaci získá v celkovém souhrnu minimálně 80 a více bodů. Pro porovnání, běžné kávy dostupné v obchodech dosahují skóre mezi 50–79 body.
Kávové třešně ručně sesbírali farmáři z peruánského družstva HUADQUINA přesně v momentě, kdy perfektně dozrály. Z třešní se kávová zrnka získávají propíráním v pramenité vodě (tzv. "washed"), následně se suší na velkých platech venku na slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu.
Hrubost mletí nejlépe odpovídá přípravě na filtru, výborně se hodí i na French press. Silnější pražení potlačuje přirozenou kyselost Arabiky. V případě kávy Machu Picchu jde o kávu jemně plné chuti s nádechem kakaa a oříšků, bez hořkého závěru. Kakaovo-oříškovému tónu vděčí tato káva právě specifickému složení vulkanické půdy v oblasti Machu Picchu. Družstvo HUADQUINA se nachází v peruánském regionu Cusco poblíž Machu Picchu (dědictví UNESCO). Kávovníky, o které se farmáři ručně starají, rostou v nejlepším možném klimatu na strmých svazích And ve vysokých nadmořských výškách, obklopeny tropickými údolími.
Cafédirect odebírá kávová zrna přímo od kooperativy HUADQUINA, se kterou spolupracuje už od roku 1996. Cafédirect odvádí přes 50 % svých zisků zpět přímo družstvům, se kterými spolupracuje. V případě družstva HUADQUINA trvá spolupráce již přes 20 let. Družstva díky tomu školí farmáře v oblasti kontroly kvality, hospodaření s přírodními zdroji, chuťových testech kávy, správné sklizni, managementu kávových farem, obnovu kávových výsadeb tak, aby byla zajištěna dlouhodobě udržitelná vysoká kvalita kávy. Uhlíková stopa Cafédirect – vývoj od roku 2019
Použití
Filtrační sáček vložte do hrníčku, zalijte horkou vodou, zamíchejte a nechejte louhovat 3–5 minut. Sáček poté odstraňte a dle chuti podávejte s mlékem nebo cukrem.
O výrobci
Cafédirect odebírá kávová zrna přímo od kooperativy HUADQUINA, se kterou přímo spolupracuje už od roku 1996. Cafédirect odvádí přes 50% svých zisků zpět přímo družstvům, se kterými spolupracuje. V případě družstva HUADQUINA trvá spolupráce již přes 20 let. Družstva díky tomu školí farmáře v oblasti kontroly kvality, hospodaření s přírodními zdroji, chuťových testech kávy, správné sklizni, managementu kávových farem, obnovu kávových výsadeb tak, aby byla zajištěna dlouhodobě udržitelná vysoká kvalita kávy.
Skladování
Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.
Výrobce
Cafedirect PLC
115 George Street
Edinburgh EH2 4JN
Velká Británie
Složení
Arabika | 100 % |