

The Miners
The Miners Coffee Kolumbie Condor Decaf Natural espresso zrnková káva
250 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Zrnková káva s tóny maracuji, kakaa a pomeranče.
- Odrůda: Caturra.
- Metoda zpracování: Sugar cane Natural.
- Nadmořská výška: 1500 m.n.m.
- Acidita: 3/5.
- Hořkost: 2/5.
- Sladkost: 5/5.
Region Tolima se nachází ve středozápadní Kolumbii. Samotné slovo Tolima pochází z místního domorodého jazyka a v překladu znamená ‘’řeka sněhu či mraku’’. Region se rozkládá v Cordillera Central uprostřed tří pohoří, což poskytuje širokou škálu mikroklimat vhodných pro pěstování vysoce kvalitních káv. Produkce kávy je zde hlavní zemědělskou činností v oblasti, hned vedle pěstování fazolí a chovu dobytka.
Projekt El Vergel původně vznikl za účelem vytvoření inovativních postupů, které by dokázaly zlepšit podmínky rodin, jenž se na projektu spolupodílí. Za projektem stojí Marha Bayter společně se svými syny Eliasem a Shadym. Samotná farma se nachází v regionu Tolima, který se rozprostírá na svazích pohoří Andy v Kolumbii. Hlavním impulsem k vlastní produkci bezkofeinové kávy pro Eliase a Shadyho bylo zjištění, že naprostá většina těchto káv napříč celou Kolumbií se dělá z nekvalitní suroviny. Proto je náš nový decaf tvořen výhradně z kvalitních káv z farmy El Vergel. Vznikl tak produkt, který si navzdory zpracování zachovává svůj jedinečný charakter.
Kolumbie se může chlubit rozmanitou krajinou tvořenou deštnými pralesy, rozsáhlým pohořím, dvěma pobřežími a mnohým dalším. Mimoto také jedenácti oblastmi různých nadmořských výšek, z nichž každá nabízí jedinečné chuťové profily, které nenajdete nikde jinde ve světě. Místní půda je velice bohatá na živiny, což nabízí ideální podmínky pro výsadbu kávovníků. Zdejší pěstitelé se původně soustředili převážně na velkovýnosové sklizně nižší kvality. Postupem času však začali přecházet k výběrové kávě a soustředí se na práci s mikroloty, které vyžadují značně více péče a prostředků. Kvantita pozvolna ustupovala kvalitě a během několika málo let se Tolima dostala do popředí hledáčku výběrových pražíren.
Při zpracování metodou Sugar Cane se káva nejprve napaří, aby se odstranila vrstva pergamenu. Během napařování se zvýší obsah vlhkosti a zrna postupně nabobtnají, což usnadňuje extrakci kofeinu. V tomto okamžiku se za použití extraktorů, získaných z fermentace cukrové třtiny, průběžným promýváním pomalu snižuje celkový obsah kofeinu až na požadovanou úroveň. Zrna se poté proplachují čistou vodou a párou tak, aby se odstranily zbytky rozpouštědla i z těch nejvnitřnějších částí. Nakonec se zrna suší, dokud není dosaženo původní vlhkosti. Tento způsob zpracování je k zrnu šetrný, jelikož se obejde bez využití vysokých teplot a nadměrného tlaku, které mohou zásadně narušit buněčnou strukturu zrna.
Použití
Doporučujeme pro přípravu espressa nebo v moka konvičce.
O výrobci
Pražírna výběrové kávy The Miners Roasters vznikla počátkem roku 2020 v pražských Vršovicích v prostorech bývalých jatek, jako hmotný projev nadšení a lásky pro dobrou a kvalitní kávu s příběhem. Od prvního spuštění pražičky na kávu se pražírna snaží přinést komplexní nabídku káv od netradičních druhů, přes bláznivé fermentace, až po kávy ke každodenní konzumaci a požitku ze šálku kávy. Velkou část káv získává pražírna přímo od farmářů, se kterými spolupracuje dlouhodobě a buduje si s nimi postupně blízký vztah. Tato spolupráce pražírně umožňuje přístup k zajímavým a novým kávám a farmářům poskytuje možnost rozvoje.
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Výrobce
The Miners Roasters s.r.o.
Boudníkova 2538/11
180 00 Praha 8-Palmovka
Česká republika
Složení
Arabica | 100 % |