
BeBerry
BeBerry Coffee Indonésie Triyono filtr/espresso zrnková káva
250 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Zrnková káva s florálními tóny s nádechem vína, manga a čokolády. Indonésie má dlouhou historii produkce kávy. Je nejlépe známa svým unikátním procesem zpracování giling basah. Přesný původ tohoto procesu není zcela jasný, ale tohle promyté zpracování, při kterém se zrna nevysuší na standartní vlhkost pravděpodobně vzniklo v Acehu koncem 70. let 20. století.
- Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang
- Farmář: Triyono & farmáři
- Farma: Koerintji Barokah Bersama
- Region: Kerinci
- Nadmořská výška: 1400–1700 m.n.m.
- Sklizeň: Léto 2024
- Zpracování: Anaerobic natural process
- Ovocitost: 2,5/5
- Sladkost: 4/5
- Hořkost: 1/5
- SCA Skóre: 88
Hora Kerinci je jednou z mnoha sopek v Tichomořském ohnivém kruhu, 40 000 kilometrů dlouhém podkovovitém oblouku se 452 sopkami, které jsou součástí téměř neustálého tance erupcí a pohybů tektonických desek. Historické erupce hory Kerinci zajistily, že okolní oblast je bujná a zelená díky hlubokému zásobě úrodné sopečné půdy.
Téměř všechny farmy na Sumatře jsou malé. Průměrná velikost farem se pohybuje mezi 0,5–2,5 ha. Káva obvykle představuje hlavní hotový produkt pro farmáře, ale většina z nich také pěstuje vedle stromů zeleninu, brambory a ovoce. Tato smíšená produkce tvoří podstatnou část rodinné stravy po celý rok. Na Sumatře stále více a více iniciativ farmářů organizuje své aktivity do družstev. V minulosti neměli farmáři příliš velkou sílu, aby si zajistili lepší ceny za své třešně nebo pergameny. Když jsou součástí družstev, mohou sdílet zdroje, pořádat školení a vyjednávat lepší ceny.
Během sklizně je káva ručně sklízena, přičemž práci obvykle obstarává nejbližší rodina. Po sklizni je káva dopravena do sběrného centra UPH. Třešně jsou nejprve ve vodě odděleny podle hustoty, než jsou rozloženy na vyvýšená lůžka, kde pracovníci odstraňují nedozrálé, přezrálé a poškozené třešně. Pak jsou zralé třešně znovu sbírány a uzavřeny v plastových sáčcích o hmotnosti 20 kg, které jsou uloženy na chladném a suchém místě po dobu 7 dnů. Po 7 dnech jsou třešně znovu rozloženy na vyvýšená lůžka k sušení. Lůžka jsou umístěna v krytech, které chrání kávu před deštěm nebo prudkým slunečním zářením. Pergamen se zde suší po dobu přibližně 20–23 dnů.
Použití
Doporučujeme pro přípravu všemi způsoby. Káva je ideální jak pro přípravu espressa, tak pro přípravu filtrovanými metodami, jako je Aeropress, Chemex, French Press, V60, Vacuum Pot a Moka Pot.
O výrobci
BeBerry v sobě ukrývá výstižné poselství: "káva je ovoce". V čele pražírny stojí Tomáš Laca, který se stal prvním slovenským Q Graderem, tedy držitelem certifikace opravňující profesionální senzorické hodnocení kávy. Cílem týmu BeBerry je přispět k osvětě milovníků kávy, protože vidí, že si pořád mnoho lidí neuvědomuje, že je káva ovocem. BeBerry je nová progresivní pražírna, která chce lidem přinést požitek z nejlepších káv. Káva je pro BeBerry to nejlepší ovoce na Zemi. Vybírají kávy, které mají za sebou příběh a hodně těžké práce, která se ukáže na kvalitě. Kávy od BeBerry v chuti odrážejí všechno to úsilí, které do nich bylo investováno.
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Výrobce
BeBerry Coffee s.r.o.
Korunní 2569/108
101 00 Praha
Česká republika
100% Arabica zrnková káva
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | kJ/ kCal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Vláknina | g |