
Kmen
Kmen Keňa Kabirrer filtr zrnková káva
250 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Zrnková káva s tóny bílých květů, černého čaje a rebarborového koláče. Čím déle necháte šálek chladnout, tím více z něho vystupují ovocné tóny rebarbory. Farmáři zpracovali kávu typickou metodou pro Keňu, a to promytou metodou, která zajistí čistý a jiskrný šálek kávy.
- Odrůda: SL28
- Farma: Mamuto washing station
- Oblast: Kirinyaga, Mount Kenya
- Způsob zpracování: Washed
Káva, za kterou stojí společnost Long Miles Coffee, která se rozhodla expandovat do Keni tam narazila na mnoho překážek, jako byly nestabilní ceny kávy, korupce a nedostatek transparentnosti na trhu. Po několika neúspěšných pokusech se však společnosti podařilo najít vhodnou lokalitu pro pěstování kávy na hoře Elgon, kde uzavřela partnerství s místní komunitou Kabirrer. Cílem je nejen produkovat kvalitní kávu, ale také zlepšit životní podmínky místních obyvatel a chránit životní prostředí. Podmínky v oblasti Mount Kenya jsou pro pěstování kávy téměř dokonalé – dostatek srážek po celý rok, ideální denní teploty s výrazným ochlazením v noci a čistá voda z místní řeky. Káva roste v nadmořské výšce 1 700–1 800 m.n.m., díky které je výrazná a bohatá v chuti.
Farmáři pečlivě ručně třídí třešně, aby vybrali jen ty nejzralejší. Po odstranění slupky a dužiny zrnka nadále třídí podle jejich hustoty. Po roztřízení je 16–24 hodin fermentují ve stínu, aby rozvinuly své chutě. Následně zrnka důkladně omyjí čistou vodou z řeky a 12 hodin je nechají namočené. Fáze sušení probíhá na tradičních afrických lůžkách, kam zrnka rozloží a po dobu 14–21 dní je na slunci za pravidelného otáčení suší.
Použití
Doporučujeme pro přípravu filtrovanými metodami, jako je Aeropress, Chemex, French Press, V60, Vacuum Pot a Moka Pot
O výrobci
Kmen má hluboké kořeny a dává rašit novým větvím. Petr, hlavní pražič, přinesl před 8 lety s jeho tehdejší pražírnou Fragaria Coffee na jih Čech výběrovou kávu a má za sebou dlouhodobé působení za barem v Café Datel. Právě tam začala jeho spolupráce s Lucií a Kryštofem, kteří se podílí na chodu pražírny a espressobaru. S výběrovou kávou pracují všichni dlouho, ale společně je pro ně všechno nové: nové jméno, noví lidé, nový prostor a také nové obaly.
Nevěří na jednu správnou chuť, každá úroda, každé políčko je jiné a chutná jinak. Ať už byli v Panamě, Peru nebo Rwandě, potají na farmách ujídali zralé kávové třešně. Tam pak člověku dojde naplno, že kafe je vlastně ovoce. A právě tohle chtějí obaly a vůbec vším říct – káva nemá jednu univerzálně správnou chuť, naopak. Na každém sáčku tak najdete právě to ovoce (pravda, někdy to budou třeba oříšky, čokoláda nebo gumoví medvídci), které je pro danou kávu nejvíc charakteristické.
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Výrobce
Kmenová společnost, s.r.o.
Větrná 866
383 01 Prachatice
Česká republika
100% Arabica zrnková káva
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | kJ/ kCal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Vláknina | g |