

Palírna Radlík
Palírna Radlík Jablkovice z Dubového sudu 43% obj.
500 mlDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Jablkovice z dubového sudu z Palírny Radlík. Tento řemeslný lihovar byl třikrát v řadě vyhlášen jako Palírna roku a jeho destiláty získaly významná ocenění na soutěžích v České republice i v zahraničí.
Tento destilát inspirovaný Calvadosem vyladili v palírně blendem ze tří odrůd a čtyř ročníků. Starší ročníky dodávají výslednému destilátu jemnost a kořenitost, mladší ročníky více svěžesti. Jablkovice byla první pálenka, se kterou na Palírně Radlík před pětadvaceti lety začali experimentovat se zráním v dubových sudech. Už v roce 2018 získala stařená jablkovice spolu s vínovicí stříbrné medaile na nejprestižnější světové soutěži San Francisco World Spirits Competition.
- Obsah alkoholu: 43 % obj.
Významná ocenění získala i na domácí scéně. V roce 2022 obdržela z rukou ministra zemědělství ocenění Regionální potravina a v posledních letech získala zlaté medaile na Czech National Spirits Competition 2023 a 2024. Na soutěži Pálenka roku 2022 byla druhá v kategorii stařených destilátů – hned za zlatou vínovicí rovněž z Palírny Radlík. Tento destilát vzdává hold nejtypičtějšímu českému ovoci – jablku.
Použití
Ovocná pálenka se pije nejčastěji samotná.
O výrobci
Palírna Radlík se třikrát po sobě stala Palírnou roku a její destiláty sbírají ocenění doma i v zahraničí. Palírna Radlík je řemeslný lihovar, který se od svého založení v roce 1998 posouvá ovocné pálenky mezi prestižní destiláty. Jak sami říkají jejich cílem je „objevovat duši ovoce“, což je nikdy nekončící proces. Srdcem palírny je měděná dvoukotlová aparatura s řadou inovací, kterou si na základě zkušeností sami navrhli. K fermentaci ovocného rmutu, podobně jako v moderních vinařstvích, používají řízené kvašení při regulované teplotě.
V každém litru destilátu je 12–18 kg kvalitního ovoce a všechny pálenky vznikají bez přídavku potravinářského lihu, cukru nebo aromat. Moderní technologie v kombinaci s tradičními postupy pomáhá, aby jejich ovocné destiláty byly zároveň jemné a plné chuti. Palírna Radlík část ze své produkce nechává zrát i v dubových sudech, čímž pálenky získávají jemnost a další chuťový rozměr. V současné době mají v nabídce přes dvacet ovocných destilátů a vedle klasické slivovice, meruňkovice či hruškovice nabízí i netradiční pálenky například z kdoulí, rybízu, ananasu, mirabelek, jeřabin či bezinek.
V Palírně Radlík si přejí, abychom na naše tradiční národní destiláty byli již brzy stejně tak hrdí, jako jsou Skotové na whisky, Francouzi na koňak či calvados a Italové na grappu.
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.
Výrobce
Apros Group s.r.o..
Rubešova 83/10
120 00 Praha 2
Česká republika
Jablečný destilát, voda