
Beansmith's
Beansmith's Kolumbie Atunkaa N-Decaf filtr/espresso zrnková káva
250 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Zrnková káva s tóny kaki, marcipánu a černého čaje.
- Farma: Atunkaa
- Způsob zpracování: Naturální, Sugar Cane decaf
- Cuppingové skóre: 86/100
Káva Atunkaa bez kofeinu je ukázkou závazku společnosti Siruma k transparentnosti a spravedlivým cenám pro farmáře. Pochází z Asociace pro mír ve střední Cauce (ACC), kterou založil místní farmář v Piendamó, provincii Cauca. Jeho cílem bylo přidat hodnotu odrůdě Castillo, zajistit stabilní příjem farmářům a pomoci komunitě odvrátit se od pěstování nelegálních plodin. Po klasickém naturálním zpracování prochází tato káva šetrným procesem odkofeinování známým jako Sugar Cane Decaf Process.
Káva se nejprve napařuje při nízkém tlaku, aby se odstranil pergamen. Následně je naložena do horké vody, která způsobí nabobtnání zrn a jejich změknutí. Tento krok připraví kávu na hydrolýzu kofeinu, jenž je navázán na soli kyseliny chlorogenové v kávě. Kofein je poté odstraněn pomocí přírodního ethylacetátu, který se získává fermentací cukrové třtiny. Po několikanásobném propláchnutí zrn a snížení obsahu kofeinu na požadovanou úroveň se káva čistí parou a suší ve vakuových bubnech na vlhkost 10–12 %. Tento proces je šetrný, udržitelný a zachovává přirozený chuťový profil kávy.
Kávová zrnka dorazila od kolumbijské společnosti Siruma, která byla založena před pěti lety s cílem podporovat zemědělské komunity v méně rozvinutých oblastech, jako jsou Cauca, Caldas a Tolima. Název Siruma pochází z domorodého jazyka Wayuunaiki a znamená „nebe a obloha“.
Použití
Doporučujeme pro přípravu espressa a filtrovanými metodami, jako je aeropress, chemex, french press, V60, vacuum pot a moka pot. Skvěle se hodí také do mléčných nápojů.
O výrobci
Příběh pražírny Beansmith se začal psát již okolo roku 2013. V té době majitel pražírny Petr Slepánek poprvé ochutnal výběrovou kávu. V roce 2014 s pár kamarády začal pražit první dávky zeleného zrna ve zrekonstruované kovárně. V roce 2016 se však cesty kamarádů rozešli a Petr, v té době profesně architekt, se stal hlavním pražičem a původní koníček se stal jeho novou profesí.
V roce 2016 společnost Beansmith's coffee roastery již provozovala svou kavárnu v Holešovicích, a začala narážet na limity staré technologie. Od elektrické pražičky, přes pražičku Garanti, dnes naleznete v pražírně od roku pražičku Loring. Technologie od této společnosti je považována za nejkvalitnější na světě. Díky tomu může společnost Beansmith's coffee roastery nalézat optimální způsob pražení, který je vhodný pro každou konkrétní kávu, aby vynikl její chuťový potenciál. Zákazník si tak může dopřát konzistentní produkt té nejvyšší kvality.
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Výrobce
kofárna s.r.o.
Kladenská 84
Úhonice
Česká republika
100% Arabica zrnková káva