
TRMS
TRMS BIO Hovězí kostky
cca 500 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Hovězí BIO maso nakrájené na kostky od společnosti The Real Meat Society.
Maso pochází z krásných BIO chovů ve Středočeském a Východočeském kraji. The Real Meat Society pracuje s farmáři, kteří mají stálá stáda a dokáží vždy dodávat vysokou kvalitu. Plemena, která mají nejraději jsou Aberdeen Angus, Charolais a Belted Galloway.
Maso pochází z krav, které pobývají celý rok na pastvě, krmeny jsou pouze trávou a senem, jsou tedy klasifikované jako grass-fed.
The Real Meat Society pracuje s malými farmáři, dbá o zachování udržitelnosti a rozvoje venkova. Již více jak 10 let podporuje ekologické farmy v ČR a propaguje spotřebu českého masa. Je prvním a jediným BIO řeznictvím v ČR. The Real Meat Society se specializuje na řezničinu od čumáčku po ocas a tedy k maximálnímu využití všech částí zvířete.
Použití
Vyzkoušejte recept na guláš od TRMS.
Nakrájejte na malé kostičky mrkev, celer a cibuli a orestujte na olivovém oleji. Mezitím si do pytlíku dejte mouku, přidejte po třetinách hovězí kostky a proházejte je v mouce. Postupně je orestujte na olivovém oleji (ne všechny najednou, maso by nebylo orestované) – v této pánvi budete vařit guláš. Po orestování přidejte cca 200 ml vývaru a lžíci octa a snažte se z pánve dostat všechno to dobré co se přiškvařilo. Dodá to guláši chuť. Pak přidejte vše ostatní, zakryjte pokličkou a na mírném ohni vařte 2 hodiny. Občas zkontrolujte, zda není potřeba přilít trochu vody. Nakonec servírujte s trochou parmezánu a čerstvých bylinek.
O výrobci
The Real Meat Society založil Paul Day se svou manželkou Michaelou v roce 2010 s velkými cíli. Otevřít v Čechách první řeznictví zpracovávající maso jen ze zvířat z pastevních chovů, vrátit na české talíře maso z původních plemen a ukázat, že i české hovězí může být křehké a chutné. To se jim nakonec podařilo a jejich řeznictví je vyhlášené svým masem široko daleko.
Prodávají jen maso ze zvířat, která měla život. Narodí se ve volnosti, sají mateřské mléko, jsou venku, běhají a dovádějí, žerou rozmanitou místní stravu a hodně zeleného. Rostou pomalu, nejsou nikde zavírána a násilím dokrmována, aby před porážkou rychle rostla. Prostě mají život bez stresu, ve kterém je do ničeho nenutí. Jsou pak poražená na místních malých jatkách řezníkem, kterého dobře znají a který má ke zvířeti maximální respekt. Veškeré maso za sucha vyvěšují. Při suchém vyvěšování se sice odpařuje voda, tedy ztrácí na váze, ale chuť masa je neporovnatelná. Maso je krásně křehké a voní.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 2–5 °C.
Výrobce
The Real Meat Society s.r.o.
Náplavní 2011/5
120 00 Praha 2
Česká republika
Trvanlivost
hovězí maso
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 682 kJ/163 kCal |
Tuky | 5.3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2.1 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 21.3 g |
Sůl | 0.09 g |
Vláknina | 0 g |