

Salmon Evolution
Salmon Evolution Losos obecný porce s kůží
cca 200 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 2 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Losos filet s kůží, bez kostí. Losos (Salmo salar) je chovaný ve vnitrozemské akvakultuře.
Tento jedinečný produkt pochází z nového produkčního systému společnosti Salmon Evolution, který je v Evropě inovací. Losos je chován na pevnině v nádržích („in-land farming“) namísto tradičního chovu v otevřeném moři. Tento systém je považován za budoucí alternativu k mořské akvakultuře s cílem zajistit udržitelnější produkci.
Výhody tohoto způsobu chovu:
- Žádné znečištění oceánů jako u konvenčních akvakultur
- Vyšší úroveň welfare zvířat díky nižší hustotě obsádky
- Žádné používání antibiotik
Kvalita produktu je srovnatelná se standardním akvakulturním lososem, včetně obsahu živin a vysokého podílu nenasycených mastných kyselin (Omega-3). Maso je pevnější než u běžného chovaného lososa z moře.
Specifikace
- latinský název: Salmo Salar
- čerstvá/defrost: defrost
- původ: Norsko
- metoda lovu/chovu: farmový chov
- obsah balení: 1 porce s kůží
- kalibrovaná položka: ano
- váha: cca 200 g
- způsob balení: skin pack (vakuové balení)
Použití
Díky vrstvě tuku mezi kůží a masem, která udrží maso šťavnaté, se báječně hodí pro grilování, úpravu na pánvi, přípravu v páře a pošírování.
Vyzkoušejte tento recept na opečené filety z lososa:
Filet z lososa i s kůží potřete olivovým olejem a posypte hrubou mořskou solí. Následně zprudka opečte nejprve kůží dolů (cca 5 min) a poté další 3 minuty z druhé strany. Losos by měl být měkký, ale přitom křupavý. Doporučujeme ho podávat s blanšírovanými fazolkami a čtvrtkami limetky.
O výrobci
Fjord Bohemia se specializuje na zpracování veškerých čerstvých ryb a dalších mořských produktů. Další činností je uzení lososů přírodním a tradičním způsobem na bukovém dřevu, bez dodatečných konzervačních látek, včetně jejich distribuce.
Skladování
Uchovávejte v chladničce při teplotě 0–4 °C, po otevření ihned spotřebujte.
Výrobce
Fjord Bohemia s.r.o
Za Avií 914/2
196 00 Praha - Čakovice
Česká republika
Trvanlivost
losos
Alergeny
Ryby |