
SweetArt
SweetArt Zelená poleva s pistáciovou příchutí
250 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Sladká poleva zelené barvy s pistáciovou příchutí pro cukrářské účely. Dodává se v peckách, které se rozpustí a aplikují na cukrářský výrobek. Díky její snadné aplikaci a rychlému tuhnutí můžete bez zbytečného nepořádku v kuchyni ozdobit jakýkoliv dezert.
Použití
Polevu nahřívejte nad parou, voda nesmí vřít a maximální teplota polevy by neměla přesáhnout 45 °C. Polevu můžete využít na různé účely.
- Pokud chcete polevu použít na polévání dortů tak, aby při krájení zůstala měkká, udělejte z ní tzv. falešnou ganache. Zahřejte šlehačku (minimálně 31 % tuku) na plotně k bodu varu, odstavte a vsypte do ní polevu. Nejvíce se osvědčil poměr 60 % polevy a 40 % šlehačky. (na jeden dort o průměru 20 cm stačí 40 ml šlehačky a 60 gramů polevy.) Polevu v horké šlehačce míchejte, dokud se nespojí do hladké tekuté konzistence, a pomalu můžete vychlazený dort polévat. Poté dejte ztuhnout do lednice.
- Pokud chcete polevu použít na drobnější cukroví, aby byla pevná, lesklá a neodírala se, když bude cukroví ležet na sobě, použijte mikrovlnnou troubu. Nahřejte v misce na střední výkon polevu se stoprocentním tukem. Nejprve na 20–30 vteřin, pak vyndejte, promíchejte a znovu vráťte. Po deseti vteřinách postup několikrát zopakujte, dokud nebude poleva hladká. Tímto způsobem se vám poleva nepřepálí. Poté používejte na polévání drobného cukroví běžným způsobem. (namáčení, malování štětcem a pod.)
- Polevu můžete využít i na tzv. filigrány. Poleva se ničím neředí, pecky polevy nahřejte v mikrovlnné troubě, po 10–20 vteřinách opakujte a promíchejte. Po rozpuštění naplňte polevou sáček s tenkou špičkou a vytvořte filigrány na pečicí papír nebo folii, po ztuhnutí sloupněte a použijte k ozdobení různých zákusků a dortů. V krabičce vydrží takové ozdoby i několik měsíců.
O výrobci
SweetArt s.r.o. je česká společnost se sídlem v Praze. Podnik se specializuje na výrobu a prodej cukrářských surovin a pomůcek. V sortimentu SweetArt naleznete širokou škálu produktů pro cukrářskou výrobu, včetně potahovacích a modelovacích hmot, cukrových zdobení, čokolád, polev, kakaa a dalších surovin.
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.
Výrobce
SweetArt s.r.o.
Johanitská 392/10
182 00 Praha
Česká republika
cukr, hydrogenovaný palmojádrový tuk, sušená syrovátka, emulgátor (lecitin E322), emulgátor E476, barvivo E141, potravinářské aroma, sůl
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 2359 kJ/562 kCal |
Tuky | 34.31 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 31.8 g |
Sacharidy | 62.33 g |
z toho cukry | 62.33 g |
Bílkoviny | 0.9 g |
Sůl | 0.26 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Sójové boby |
Mléko |
Může obsahovat stopy: |
Podzemnice olejná |
Skořápkové plody |
Vlčí bob |