
Druhaz
Qualivo Farmářské kuře celé
cca 1,68 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Pomalu rostoucí kuře v prémiové qualivo kvalitě nyní exkluzivně na Rohlíku.
Delší doba výkrmu, větší plocha pro život, extrémní důraz na podmínky chovu a speciální krmné směsi Qualivo ze Švýcarska zajistí tu nejlepší možnou chuť. Výběrové kuře potěší srdce každého gurmána a rozdíl poznáte na první ochutnání.
- farmářské kuře z Čech
- krmeno exkluzivní Qualivo směsí obsahující bylinky
- svalovina je pevnější a obsahuje méně vody
- výraznější a plnější chuť masa
- vhodné pro všechny typy kuchyňské úpravy
- omezený počet kusů a doba prodeje
Použití
Celé kuře je perfektní na pečení či na roládu.
Tip! Vyzkoušejte Pečené kuře s bylinkovou mandlovou nádivkou a pečenou mrkví.
Na 2 lžících másla dozlatova opečte kostičky z 4 rohlíků či housek, přesuňte do mísy a nechte chvíli vychladnout. Dva žloutky prošlehejte s mlékem (100 ml), větší špetkou soli, čerstvě mletým pepřem a muškátovým květem a pokropte s nimi rohlíky. Dvě hrsti petržel nebo jinou zelenou nať nasekejte a spolu s mandlemi a nastrouhanou citronovou kůru (jen její žlutou částí) vmíchejte k pečivu. Opatrně zapracujte také z bílků a špetky soli ušlehaný pevný sníh. Z mrkví (2 svazky karotky) odkrojte nať, pořádně je odtrhněte a v pekáči, ve kterém budete péct kuře, promnete s trochou olivového oleje a solí.
Kuře osušte a ze všech stran osolte a opepřete, případně ještě zlehka posypejte mletým novým kořením a sladkou paprikou nebo jiným oblíbeným kořením. Pod kůži na prsou mu zasuňte zbylé 2 lžíce másla a vnitřek naplňte nádivkou. Kdyby vám nějaká zbyla, upečte ji ve formě koulí vedle kuřete. Kuře svažte nebo spíchněte párátky, aby nádivka nevylézala, položte prsy dolů k mrkvi, podlejte 200 ml vody a pečte hodinu. Pak ho otočte, v troubě zvyšte teplotu na 200 °C nebo ji přepněte na gril a pečte dalších asi 15 minut dozlatova.
Tip: Do nádivky přidejte dozlatova orestovanou cibulku, prolisovaný česnek nebo kostičky opečené slaniny.
O výrobci
Hlavním předmětem činnosti Farmy Druhaz je chov, porážka a distribuce drůbeže (kuřata a krůty), drůbežího masa a výrobků z něj. Díky stálému dozoru nad celým procesem je veškeré maso a výrobky z něj vysoké kvality.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
Farma DRUHAZ spol. s.r.o.
Na červeném Hrádku
793, 26401 Sedlčany
Česká republika
Trvanlivost
kuřecí maso
Nutriční hodnoty na 100g
Energetická hodnota | 732 kJ/175 kCal |
Tuky | 11 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3.3 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 19 g |
Sůl | 0.1 g |
Vláknina | 0 g |