
Bellenda
Bellenda Sei Uno Metodo Clasicco DOCG
0,75 lDoručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Toto šumivé víno z Conegliano Valdobbiadene se odchyluje od běžné italské metody druhotného kvašení a drží se klasičtější metody kvašení v láhvi. Po několika měsících zrání na kalech se víno odkalí a následně zraje dalších šest měsíců ve sklepě, což dodává vínu Sei Uno subtilní komplexnost, která krásně doplňuje aroma typická pro Prosecco Superiore. Vůně uvolňuje bohaté tóny jaderničkového jablka a čerstvě vyloupaných lískových oříšků, oživené rozmarýnem a mátou. Na patře je čisté a ultra-svěží, jako první kousnutí do jablka, zrcadlící vůni, zatímco závěr je velmi dlouhý.
Hrozny Glera se pěstují v oblasti Carpesica, na vápenito-jílovitých půdách bohatých na morénové usazeniny ze starověkého ledovce Piave, který sestoupil ze sedla Fadalto mezi horami Pizzoc a Visentin. Vinice, orientované na jiho-jihozápad v průměrné nadmořské výšce 180 metrů, jsou vysázeny s průměrnou hustotou 4 000 keřů na hektar a jsou vedeny systémy Sylvoz a Cappuccina. Sklizeň obvykle probíhá v druhé polovině září a průměrný výnos vinice je 80 hl/ha. Podnebí je mírné, s chladnými zimami a teplými, ale nikdy dusnými léty, s pravidelným vánkem. Rozdíly mezi denními a nočními teplotami jsou značné, zejména v létě.
Po odstopkování hroznů a jejich jemném lisování mošt sedimentuje gravitačně a poté fermentuje při teplotě 18–20 °C. Víno zraje na kalech a následně podléhá druhotnému kvašení v láhvi po dobu 12 měsíců. Po odkalení se doplní stejným vínem a poté zraje dalších 6 měsíců před uvedením na trh.

Charakteristika vína
- Odrůda: Glera
- Oblast: Veneto
- Výše zbytkového cukru: Extra Brut
- Zbytkový cukr: 4 g/l
- Obsah alkoholu 11,5 % obj.
Snoubení s pokrmem
Sei Uno je dokonalým doplňkem k předkrmům a dalším pokrmům z ryb a zeleniny. Během dvou let po ročníku se jeho kvalita ještě zlepší, při dobrém skladování se jeho vůně a chuť budou rozvíjet a získávat na komplexnosti i čtyři roky po sklizni.
Vychutnávejte při teplotě 6-8 °C ve velké křišťálové sklenici na Prosecco. Vyhněte se flétně, která neumožňuje plné rozvinutí vůně vína.
O vinařství
Vinařství Bellenda bylo založeno v roce 1986, ale rodina Cosmo se výrobě a pěstování vína věnuje již po celá desetiletí. Sergio Cosmo předal vášeň k vínu svým synům. Nachází se ve vesničce Carpesica v oblasti DOCG. Filozofie Bellendy je o respektu k vinicím a prostředí. Terroir a jeho historie by měly být vyjádřeny v každém víně a ve všem, co do jeho tvorby patří. Rádi prozkoumávají obrovský svět šumivého vína. Šumivé nebo poloperlivé, se sedimentem nebo bez sedimentu, klasickou nebo charmat metodou.

Skladování
Skladujte v suchu. Nenechávejte na přímém slunci. Láhve jsou pod tlakem. Po otevření ihned spotřebujte.
Výrobce
Bellenda srl
Via G. Giardino 90
31029 Vittorio Veneto TV
Itálie
info@bellenda.it
100% réva vinná
Nutriční hodnoty na 100 ml
| Energetická hodnota | 269 kJ/64 kCal |
| Tuky | 0 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
| Sacharidy | 0.3 g |
| z toho cukry | 0.3 g |
| Bílkoviny | 0 g |
| Sůl | 0.01 g |
| Vláknina | 0 g |
Alergeny
| Oxid siřičitý a siřičitany |