Rohlik.cz

Popis produktu

I když je hořčice považována málem za českou národní specialitu, ve skutečnosti jsme ve srovnání se zbytkem Evropy ve využívání této pochutiny spíše nováčci. Ve větší míře se v české kuchyni začala používat až na konci 19. století. První zmínky o výrobě a konzumaci hořčice v Evropě se datují již kolem roku 800 n. l., kdy císařský dvůr Karla Velikého nařizuje všem velkostatkům, aby zásobily dvůr kromě jiného také hořčicí. Rovněž již staří Řekové a Římané používali hořčici v k masu, kde měla v kuchyni výsadní postavení. Číňané ji ovšem znali již tisíce let před tím. Hippocratos se o hořčici zmiňuje i z lékařského hlediska. Starověcí Řekové se domnívali, že ji lidstvu daroval Askeplios, bůh lékařství. Pythagoras ji doporučoval mimo jiné jako lék proti uštknutí hadem či škorpionem. Používala se také na epilepsii, bolesti zubů, revmatismu, bolest hlavy atd. Starověcí Římané už dokázali mnohem lépe ocenit její chuť, jakožto potravina zvyšuje žaludeční sekreci a činnost střev.

Složení

Složení: pitná voda semeno hořčice cukr ocet kvasný lihový jedlá sůl výtažek koření

Alergeny: Hořčice a výrobky z ní

Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny.
Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Prosíme, zkontrolujte před konzumací nebo použitím.

Váš košík je prázdný.

Jak účtujeme zboží na váhu?

Cena zboží s poznámkou „cca“ je pouze orientační. Zaplatíte za skutečnou hmotnost zboží.

Pokud platíte kartou, případný rozdíl vám bude po doručení nákupu vrácen zpět na účet.

Pokud platíte hotově, kurýr vám sdělí výslednou cenu.

Ale nebojte, žádný velký rozptyl okolo přibližné hmotnosti neobdržíte.

Pokračovat v nákupu

×