Přihlásit Můj účet

Zapomenuté heslo na Rohlik.cz

Pro obnovení hesla zadejte email na který jste se zaregistrovali.


Nabídka
0
0 Kč

Váš košík čeká, co dobrého si vyberete :-)

Dr.Oetker Gustin škrob kukuřičný 200g

Dr.Oetker Gustin škrob kukuřičný

Dr.Oetker Gustin škrob kukuřičný

200g
36,90 Kč (184,50 Kč/kg)
Popis produktu

Jemný kukuřičný škrob

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu!

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ: Piškotovému těstu dodává jemnou strukturu. Lze použít na přípravu různých dezertů, náplní a omáček zatepla. Recept z obalu: Krémeše 500 g listového těsta, 250 ml smetany ke šlehání, 1 l mléka, 4 žloutky, 80 g Gustinu, 250 g změklého másla, 150 g moučkového cukru. Listové těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme plát (30×40 cm). Vložíme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 200°C (10 minut). V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem smetanu na nejvyšším stupni do tuha. Žloutky smícháme s Gustinem v 1/4 mléka, vmícháme do 1/4 l vařicího mléka a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem dohladka a přidáme žloutkový krém. Náplň naneseme na plát a uhladíme. Opatrně přiložíme druhý plát a necháme do druhého dne uležet. ZJEMNĚNÍ TĚSTA: Pro zjemnění piškotového těsta můžeme nahradit až 1/3 hmotnosti mouky škrobem Gustin. ZAHUŠTĚNÍ OMÁČKY: Pro zahuštění omáčky přidáme na 700 ml tekutiny cca 50 g škrobu Gustin rozmíchaného v 50 ml vody a necháme asi 3 minuty povařit. POUŽITÍ: Piškotové těsto bezlepkové na dortový korpus, zákusky 150 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 5 vajec, 150 g bezlepkové mouky, 50 g Gustinu, 2 PL vody. V míse cukr a Vanilínový cukr vyšleháme s vejci, opatrně vmícháme mouku s míchánou s Gustinem, přidáme vodu a pečeme při 140 °C, 40–45 minut. Ovocná náplň pečená společně s těstem 1 kg nastrouhaných jablek, 150 g cukru, 1 balíček skořicového cukru, 50 g Gustinu. Všechny přísady smícháme, naneseme na těsto a pečeme. Tvarohová náplň pečená společně s těstem 750 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 30 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 ml rumu, 250 ml studeného mléka, 50 g Gustinu.

VÝROBCE: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika

Ideální na zjemnění koláčů a dortů, na přípravu náplní, dezertů a na zahuštění omáček.

Zjemnění těsta Pro zjemnění piškotového těsta můžeme nahradit až 1/3 hmotnosti mouky škrobem Gustin.

Zahuštění omáčky Pro zahuštění omáčky přidáme na 700 ml tekutiny cca 50 g škrobu Gustin rozmíchaného v 50 ml vody a necháme 3 minuty povařit.

Použití: / Návod: Piškotové těsto (na dortový korpus, zákusky) / 180 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 6 vajec, 100 g hladké mouky, 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva, 50 g Gustinu – v míse vyšleháme cukr s vejci, vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a Gustinem a pečeme.

Ovocná náplň (pečená společně s těstem) / 1 kg nastrouhaných jablek, 150 g cukru, 1 balíček skořicového cukru, 50 g Gustinu – přísady smícháme, naneseme na syrové těsto (např. linecké) a pečeme

Tvarohová náplň (pečená společně s těstem) / 750 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 30 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 50 ml rumu, 250 ml studeného mléka, 50 g Gustinu – všechny přísady smícháme, naneseme na těsto a pečeme

Ovocná náplň vařená / cukr dle chuti, 50 g Gustinu, 500 ml ovocné šťávy, 200 g rozmačkaného ovoce – cukr smícháme s Gustinem v ovocné šťávě, svaříme s ovocem a necháme vychladnout

Skladujte v suchu!

Složení

Složení: kukuřičný škrob

Alergeny: Neuvádí se, MŮŽE OBSAHOVAT: Vejce a výrobky z nich,Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy),Skořápkové plody a výrobky z nich

Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 1513 kJ/356 kcal
Tuky 0,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Sacharidy 87,5 g
z toho cukry 0,0 g
Bílkoviny 0,5 g
Sůl 0,18 g

Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Prosíme, zkontrolujte před konzumací.