Mlynářova mouka

Mlynářova mouka žitná, tmavá chlebová

0,9 kg
35,90 Kč 39,89 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

300+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Kvalita Mlynářovy mouky žitné chlebové je dána standardizací kvalitativních parametrů, kterou vyžadují přední české pekárny pro produkci třístupňově vyváděných živých kvasů a na pečení prémiových chlebů. Tyto kvalitativní parametry splňují přísná pekárenská kritéria pro kynutí a pečení tradičních kvasových chlebů.

Žitná mouka je daleko zdravější a vydatnější jako tmavá. Jednou z výhod je její postupné uvolňování energie, která je pro lidský organismus velmi důležitá. Je známá pro svůj nízký glykemický index, který udržuje vyrovnanou hladinu cukru v krvi.

Použití

Mouka žitná chlebová je ideální surovinou pro pečení žitných chlebů, případně některých druhů dalamánků, baget či jemného pečiva, ale hlavně pro vypeštování a množení vlastního domácího kvásku.

O výrobci

Mlynářovy mouky vyrábí tuzemská společnost Český Mlynář s.r.o. z Týnce nad Labem, který se nachází uprostřed Zlatého pruhu –nejúrodnější části Polabské nížiny, výhradně z české pšenice. Historie Týneckého mlýna se píše již od roku 1306, kdy jsou dokladovány první zmínky o jeho činnosti. Kvalita a tradice jim umožnily vytrvat na špici v oboru po dlouhá staletí až do dnešních dnů. Dokladem je i vítězství ankety Volba spotřebitele 2018.

Skladování

Skladujte odděleně od aromatických látek, ve větraných prostorách s relativní vlhkostí vzduchu nejvýše 75%.

Výrobce

Český mlynář s. r. o.
Pivovarská 137
281 26 Týnec nad Labe
Česká republika

Složení

Žito

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1396 kJ/330 kCal
Tuky1.1 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g
Sacharidy68 g
z toho cukry3 g
Bílkoviny7.5 g
Sůl0.01 g
Vláknina9 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.