Řepa červená, síť

1 kg
Vyprodáno. Očekáváme v po.
Poslat e-mail, až bude skladem
Země původu: Portugalsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Červená řepa je kořenová zelenina s nasládou zemitou chutí a temně rudou barvou. 

Použití

Červená řepa má až neuvěřitelně širokou škálu kulinářského využití, a to jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Kromě použití při přípravě salátů, pomazánek nebo polévek můžeme řepu zpracovat i do buchet či nápojů. Syrová řepa se dobře uplatní v salátech. Chutná s česnekem, křenem, zelím, jablky, pomeranči a ořechy. Z vařené řepy se připravují saláty se smetanou, majonézou, marinádou apod. Oba druhy salátů jsou dobrým doplňkem pečeného masa a minutek. Uvařenou mladou červenou řepu stačí jen osolit, pokapat citronem a máslem – je to dobrá příloha pro ty, kdo nemají rádi kyselé saláty.

Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Červenou řepu můžete využít např. v receptu na kari z červené řepy.

Skladování

Skladujte v chladničce při 2–4 °C.

Složení

Řepa červená