3M FUTURO

BIO Dýně máslová 1 ks

cca 0,97 kg
BIO

cca

 94,75 Kč 97,20 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Španělsko, Portugalsko, Jihoafrická republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Dýně máslová s nasládlou chutí a jemně aromatickou vůní, v BIO kvalitě.

Dýně máslová má hruškovitý tvar a světle oranžovou tuhou slupkou. Dužina dýně je sytě oranžová, po podélném rozkrojení plodu je uvnitř ložisko vatovité hmoty vyplněné drobnými semínky.

Vážení zákazníci vezměte prosím na vědomí, že BIO položky jsou pěstovány bez chemického ošetření, a proto jsou náchylnější pro vznik povrchových a vzhledových vad na povrchu plodu. Tyto nevzhledné vady nemají vliv na chuť a kvalitu produktu. Jedná se pouze o vizuální problém, který je u BIO položek naprosto běžný a neměl by být důvodem k reklamaci. Děkujeme za pochopení.

Použití

Dýně se konzumuje zásadně tepelně zpracovaná. Je výbornou ingrediencí do polévek nebo jakéhokoliv druhu masa. Hodí se také jako do moučníků i jako zvláčňující příměs do těsta. Skvělá je také k těstovinám a rýži, plněná masovými směsi, sýry nebo zeleninou. Dýně se dá také grilovat podobně jako lilek nebo cuketa a poté ji můžete přidat do nejrůznějších salátů. V neposlední řadě se z dýně dají vyrobit marmelády, džemy, džusy a ve směsi s ovocem také kompoty.

Tip! Připravte s s námi výbornou dýňovou pomazánku.

Připravíme si stejný díl solených buráků a rozpečené dýňové hmoty. Buráky rozdrtíme, přilijeme trochu oleje a vše rozmixujeme v mixéru na jemnou pastu. Přidáme dýni a přikapáváme olej. Podle chuti přidáme špetku cukru. Podávejte s čerstvou bagetkou nebo chlebem. 

Přejeme dobrou chuť!

Nechte se inspirovat recety od Romana Vaňka! Dýni můžete využít například v receptu na dýňovou polévkupečenou dýni s pistáciemidýňový koláč s lučinou nebo dýňové lívanečky.

Skladování

Skladujte na suchém a dobře větratelném místě, ideálně při teplotě 10–15 °C.

Složení

I. jakost