Hřib kovář – čerstvý, vanička

cca 250 g
Čerstvě sklizeno
Momentálně vyprodáno
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Sotva vykoukly z podhoubí, už je sbírají do košíku. Čerstvé houby z lesa rovnou k vám domů. Tyto houby se vyznačují krásnou vůní, čerstvostí a hlavně skvělou chutí. 

Hřib kovář je výborná jedlá houba, k jehož výhodě patří i odolnost proti červivění. Kováři jsou bohatí na vitamíny a minerály, kalorie naopak neobsahují skoro žádné.

Požadavky na jakost

(1) Čerstvé houby volně rostoucí a čerstvé houby pěstované, s výjimkou pěstovaných žampionů, musí být pevné konzistence, dobře na sucho očištěné, bez cizích příměsí a nečistot. Houby nesmějí být přestárlé, plesnivé, zapařené a nadměrně vlhké. Mohou být rozděleny nejvýše jedním řezem, klobouk však musí být spojen s třeněm. Loupání klobouků hub není dovoleno s výjimkou klouzků.

(2) U hub uvedených v odstavci 1 se dovoluje perforace do 10 % povrchu plochy řezu, nejvýše však tři otvory, a menší poškození plodnic úlomky nebo požerky na dvou místech. Poškozených hub může být nejvýše 5 %, přičemž poškozenými houbami se rozumí houby, kterým chybí více než čtvrtina klobouku nebo v nichž se vyskytují škůdci.

Použití

Použití hřibů kovářů je v kuchyni široké, do polévek jako je bramboračka, jihočeská kulajda, pod dušené maso, do rizota, nebo do houbové omáčky. Vhodné jsou i k nakládání do octu, k sušení či mražení!

Tip! Vyzkoušejte kuřecí guláš s houbami podle Koko.

O výrobci

Česká firma Forest Produce již od roku 2001 dodává širokému spektru maloobchodních, velkoobchodních i individuálních partnerů lesní houby vlastní produkce (čerstvé, mražené, sušené a sterilované) spolu s dalším potravinářským sortimentem za velmi příznivé ceny a to v České republice i v zahraničí.

Díky vlastní síti trvalých výkupních míst vzájemně vzdálených stovky kilometrů jsou schopni celoročně dodávat lesní houby (a další zboží) nejenom ve zpracované formě (mražené, sušené, sterilované) ale od dubna do prosince se zaměřují především na široký sortiment čerstvých lesních hub.

Skladování

Doporučujeme skladovat při teplotě 0–10 °C.

Výrobce

Stanislav Bečvář 
A. Trägera 14
370 10  České Budějovice 
Česká republika