Mini kuřátko
450 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Jarní kuřátka mívají nažloutlé, velmi křehké a jemné maso. Za typickou barvou údajně stojí kukuřičná směs, jíž jsou krmena. Jedná se o kuřecí specialitu, přímo lahůdku pocházející z francouzských farem.
Mini kuřátka jsou asi 4–6 týdnů stará, váží 400–500 g.
Použití
Mini kuřátka jsou nejvhodnější pečená. Vyzkoušejte recept na pečené francouzské kuřátko.
Kuřátka omyjeme ve studené vodě, osušíme. V misce smícháme změklé máslo, nastrouhanou kůru z citrónu, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Vzniklou hmotou potřeme celá kuřátka zvenku i zevnitř. Do každého kuřátka dáme hrst posekaných bylinek podle chuti - bazalka, libeček, tymián, petrželka kudrnka a 2 čtvrtky podélně přepůleného citrónu. Kuřátkům svážeme nožičky a vložíme na máslem vymazaný pekáč křidélkama vzhůru. Pečeme 15 minut v horkovzdušné troubě na 190 °C, po 15 minutách podlejeme horkou vodou a pečeme dalších 15 minut do zalotva, otočíme jej a pečeme ještě dalších 30 minut, aby nám zezlátlo i z druhé strany. Průběžně poléváme vypečenou šťávou. Jako příloha je dobrá např. bramborová kaše politá výpekem z kuřátka.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Trvanlivost
Složení
Drůbeží maso |