Quality

Qualivo Vepřová plec bez kosti minutky

cca 400 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 132,40 Kč 331,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

100+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Za masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury. 

  • výjimečně jemné a chutné 
  • atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
  • vysoký kulinářský zážitek i z běžnějších řezů

Vepřová plec patří k hojně využívaným druhům masa. Nachází se v přední části čtvrtě nad kolenem a poskytuje velmi chutné maso. Maso je hrubě vláknité a šlachovité a jeho povrch kryje tuková blána.

Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.

Vepřové maso pochází z českého chovu v Choťovicích. Zvířata jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy a všechny prasničky jsou pravidelně měřeny ultrazvukem s cílem optimalizovat výšku špeku a podíl libové svaloviny. Zmodernizované stáje nabízí zvířatům pohodlné a bezstresové ustájení.

Použití

Ideálně se hodí k přípravě perkeltů, gulášů či ragů. Skvěle chutná dušená nebo pečená na kmíně, houbách, česneku, pivě či kořenové zelenině. V plátkách ji využijeme i na roládu. Mleté maso z plece může být použito pro výrobu karbanátků nebo sekané.

Připravte si vepřovou plec na kmíně podle následujícího receptu:

Vepřovou plec nebo krkovici nakrájíme na kostky, v průměru by měly mít asi 25 g. Cibulku osmažíme na oleji a přidáme maso, aby se zatáhlo a nevytekla šťáva. Potom přidáme sůl a kmín a necháme dusit do změknutí, postupně přidáváme vodu. Mezi tím připravíme záklechtku z vody a hladké mouky. Když je maso měkčí, tak ho vyjmeme a šťávu zahustíme. Necháme vařit asi 20 minut a poté přidáme maso a dusíme, dokud není křehké.

O výrobci

Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat. 

Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované  komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.

Výrobce

Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 7 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřová plec bez kosti100 %