Naše maso

Naše maso Debrecínské párky

cca 0,6 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 222,16 Kč 369,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

80+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Debrecínské párky prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat. Debrecínské párky jsou kopií slabých klobásek z maďarského Debrecenu a jsou skvělou kombinací výrazného hovězího a nahrubo semletého šťavnatého vepřového, okořeněnou paprikou a kmínem. Mírně pikantní párky si oblíbili už naši (pra)prarodiče, proto je v Amase vyrábí debrecínské párky podle receptury starší více než sto let.

Balení obsahuje 8 nožiček párků (cca 600 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Párky, uzenky

Párky patří k nejoblíbenějším uzeninám už po několik generací, ovšem ještě na začátku 20. století se jim říkalo uzenky (Würstchen). První zmínky pocházejí z německého Frankfurtu, kde se párky narážely do vepřových střev (byly silnější, jako klobásy). Přes Vídeň se pak dostaly až k nám, již naražené ve skopovém tenkém střívku (strunce), tak jak je známe dnes.

Uzenky se prodávaly po párku (tedy po párech), nebo po nožičce. Časem se výraz uzenka vytratil a zůstal nám název párek. A je svatá řeznická pravda, že jeden párek jsou dvě nožičky, jelikož pár jsou dva. Trochu to pokazil řezník, který v Čechách začal prodávat „párek v rohlíku“. Správně by se tato oblíbená svačina měla jmenovat „jedna nožička párku v rohlíku“. A tak se nám stává, že si zákazník v Našem mase přeje „jeden párek“ a někdy tím myslí jednu nožičku a jindy zase dvě. Ale my řezníci si svou pravdu uhájíme. 1 párek = 2 nožičky.

Použití

Máte raději studené, nebo teplé párky? Ohříváte je ve vodě, anebo na páře? Dáváte je do studené, nebo horké vody? Všechny varianty jsou správně – párky se jedí v nejrůznějších kombinacích, přidávají se do různých jídel, jedí se studené, grilované, ohřáté ve vodě i na páře.V Našem mase je podávají horké, s křenem, hořčicí z Lokálu a chlebem z Esky. A jak je ohřívají? Hodí je do horké (80 °C) vody a počkají, až vyplavou a napruží se. To je za ně správně ohřátý párek. Abyste doma nestáli u hrnce s teploměrem, vezměte větší hrnec (jako na špagety), dejte párky do vroucí vody, přiklopte a stáhněte oheň na minimum nebo sporák rovnou vypněte. Za 10 minut máte ukázkově ohřáté párky, které ze sebe nepustily ani trochu chuti, jsou napružené a při skousnutí krásně křupnou.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 6 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso57 %
Hovězí maso41 %
Dusitanová solící směs
Jedlá sůl s jódem99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Čerstvý česnek
Černý pepř
Kmín
Sladká paprika
Zázvor
Chilli
Přírodní obal skopové střevo

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1146 kJ/271 kCal
Tuky23 g
z toho nasycené mastné kyseliny10.5 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny16 g
Sůl1.8 g
Vláknina0 g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.