Bresse Bleu Le Véritable dvouplísňový sýr
140 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 10 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Prémiový francouzský sýr Bresse Bleu s bílou plísní na povrchu a vnitřní modrou plísní.
Je vyráběn z pasterizovaného kravského mléka. Jeho chuť je plná a krásně se spojuje s modrou plísní uvnitř. Smetanový střed má podobnou chuť jako Brie. Podle stupně zralosti jsou chuť i aroma jemné až silně aromatické.
Název Bresse Bleu je odvozen od oblasti výroby Bresse ve Francii a sýr samotný má dlouhou tradici. Jeho historie sahá až do minulého století, kdy si Italové v rámci migrace do jižní části Francie s sebou přinesli i tradici výroby gorgonzoly. A tady začíná výroba dvouplísňových sýrů ve Francii.
Použití
Svět sýrů je velmi pestrý a sýry neodmyslitelně patří do našeho jídelníčku. Obsah tuku u těchto sýrů je obvykle vyšší než u ostatních druhů plísňových sýrů a způsobů jejich použití je celá řada. Ke kvalitním sýrům se samozřejmě hodí kvalitní (většinou červené) víno. Nepřeberná je i škála různých pomazánek a sýrových salátů (zejména s těstovinami). V neposlední řadě jsou tyto sýry vynikající i nakládané, s bílým i tmavým pečivem.
O výrobci
Bressor SA, akciová společnost, je francouzská mlékárna, která se specializuje se na odvětví výroby sýrů již 27 let. Je výrobcem sýrů značek: Bresse Bleu, Carré Frais, Caprice des Anges a Apérivrais. Bressor je dceřinou společností skupiny Savencia, nový název Bongrain od roku 2015. Bressor má dva výrobní závody v Grièges a Servas v Ainu, kde zaměstnává přibližně 370 zaměstnanců.
Skladování
Uchovávejte při teplotě 4–6 °C.
Výrobce
BRESSOR AS
Chem of Suc
01960 SERVAS
Francie
Trvanlivost
Složení
Pasterované mléko a smetana |
Jedlá sůl |
Mlékárenské kultury |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1416 kJ/324 kCal |
Tuky | 30 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 21 g |
Sacharidy | 1 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 17 g |
Sůl | 1.5 g |
Vláknina | g |
Alergeny
Mléko |